Jeg havde noget gær tilbage i går, og jeg prøver at undgå at smide mad ud så godt jeg nu kan, så tænkte jeg ville bage nogle boller, som også kan bruges til at have med i skolen, som et mellemmåltid.
Jeg mangler tit en lille ting som jeg kan snacke om formiddagen til undervisning, og især hvis jeg skal træne inden frokost, så jeg kan holde sulten lidt væk.
Opskrift:
1½ dl lun vand
25 gr gær
50 gr becel
2 tsk honning
salt
10 gr perfect
150 gr grahamsmel
75 gr rosin
150 gr hvedemel
Først skal gær smuldres ud i vandet, så det er opløst i vandet. Herefter tilføjede jeg becel, honning og salt og rørte det ud i det stadig lidt lune vand, således at det også blev opløst. Herefter blev perfect fit og grahamsmel tilføjet, og rørte godt rundt. Her begynder massen at blive mere fast, men inden den bliver for fast tilføjes rosinerne, således at de nemmere bliver blandet ind i dejen.
Til sidst tilføjes hvedemelen lidt af gangen, til man har en fast bolledej- her må gerne æltes. Herefter stilles dejen til hævning et lunt sted i 30 min
Når dejen har hævet, æltes den lidt igen, og rulles ud og skæres ud i stykker. Jeg delte den i ti, men efter kan jeg godt se de kunne have været mindre, så jeg kunne have delt den i flere stykker.
Herefter blev de formet til boller, og stillet til efterhævning igen, ca. 15 min et lunt sted.
Inden de kom i ovnen penslede jeg dem med becel, da jeg ikke havde hverken mælk eller æg i huset, men synes nu også det fungere meget godt. Men det er jo selvfølgelig smag og behag.
Herefter gav jeg dem 30 min ved 200 grader i ovnen, igen så lang tid skal de nok ikke have i en almindelig ovn, der er det nok nærmere en 15- 20 min.
Da de kom ud lagde jeg dem på rist indtil de blev pakket ned.
Jeg blev faktisk ret glad for resultatet, synes det blev gode og som jeg gerne vil have dem :).
Jeg vil mene at perfect fit godt kunne skiftes ud med en tsk. honning mere, og at noget af hvedemelen kan skiftes med noget mere grahamsmel eller hvad man ellers kunne tænke sig af meltyper, hvis man vil have dem lidt grovere.
God fornøjelse!
Om det lille hygge køkken
- Det lille hygge køkken
- Jeg elsker at lave mad, og bruger derfor meget tid i køkkenet. Her er det både hverdagsmad, men også kager og andet sjov. Jeg har type 1 diabetes, og derfor vil nogle opskrifter også bære præg af det, men det gør dog ikke at der ikke også vil være almindelig opskrifter.
tirsdag den 17. september 2013
fredag den 13. september 2013
Gulerodskage
Den anden dag havde jeg enormt meget lyst til at bage, men fik ikke gjort så meget ved det- så nu bagte jeg i går i stedet for.
Jeg tænkte jeg skulle prøve at bage en lækker gulerodskage, ud fra samme princip som mine hindbærmuffins, altså uden æg og særlig meget sukker.
Jeg har før lagt en opskrift op på gulerodsmuffins, men denne her er lige lidt anderledes, men synes de er helt fantastisk, og lige som jeg gerne vil have min gulerodskage :D.
Opskrift:
50 gr. grahamsmel
50 gr. hvedemel
1 tsk vanillepulver
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
60 gr flydende becel
40 gr Perfect fit
100 gr revet gulerod
½ lime- saft
3 spsk mælk
Jeg startede med at skrælle og rive gulerødderne, så var de klar til brug når de skal i. Herefter bladende jeg de tørre ingredienser, hvorefter becel, gulerod og mælk tilføjes. Tilsidst tilføjede jeg lige lidt limesaft, bare for at give den lidt ekstra.
Herefter i form, også i ovnen ved 200 grader, og i min ovn 35 min, gætter på i andre ovne skal den have omkring 25 min.
jeg har puttet min i muffinforme, da jeg ikke har et fad som passer ordentligt i størrelsen til sådan en lille portion, men hvis man har det kan det sagtens bages som en kage.
Jeg serverede en fromage fraise med vanillesukker til, var meget lækker med lidt ved siden af, her kunne man også lave en rigtig topping til en gulerodskage, var bare ikke lige mit ønske den her gang.
God fornøjelse!
Jeg tænkte jeg skulle prøve at bage en lækker gulerodskage, ud fra samme princip som mine hindbærmuffins, altså uden æg og særlig meget sukker.
Jeg har før lagt en opskrift op på gulerodsmuffins, men denne her er lige lidt anderledes, men synes de er helt fantastisk, og lige som jeg gerne vil have min gulerodskage :D.
Opskrift:
50 gr. grahamsmel
50 gr. hvedemel
1 tsk vanillepulver
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
60 gr flydende becel
40 gr Perfect fit
100 gr revet gulerod
½ lime- saft
3 spsk mælk
Jeg startede med at skrælle og rive gulerødderne, så var de klar til brug når de skal i. Herefter bladende jeg de tørre ingredienser, hvorefter becel, gulerod og mælk tilføjes. Tilsidst tilføjede jeg lige lidt limesaft, bare for at give den lidt ekstra.
Herefter i form, også i ovnen ved 200 grader, og i min ovn 35 min, gætter på i andre ovne skal den have omkring 25 min.
jeg har puttet min i muffinforme, da jeg ikke har et fad som passer ordentligt i størrelsen til sådan en lille portion, men hvis man har det kan det sagtens bages som en kage.
Jeg serverede en fromage fraise med vanillesukker til, var meget lækker med lidt ved siden af, her kunne man også lave en rigtig topping til en gulerodskage, var bare ikke lige mit ønske den her gang.
God fornøjelse!
torsdag den 12. september 2013
Hindbærmuffins
Jeg har fornylig fundet en blog, som jeg er blevet helt faget af. Den hedder Chocolate covered Katie, hun laver en masse spændende ting, og de fleste er uden de store mængder sukker, og i det hele taget nogle sundere alternativer, hvilket jeg synes er super fedt.
Hun laver nogle opskrifter kun beregnet til en person, hvilket jeg synes er meget rart når det bare er til lidt hygge, og ikke til mere end to personer.
Den anden dag blev jeg inspireret af hendes blåbærmuffin opskrift, og prøvede derfor at lave nogle hindbærmuffins.
Opskrift:
100 gr. mel
1 tsk bagepulver
Knivspids salt
75 gr. hindbær
1,5 tsk vanillesukker
3 spsk becel
2 spsk mælk
20 gr sødemiddel( jeg brugte Perfect fit)
20 gr sukker
evt. 1,5 tsk kakaopulver
evt. kokos på toppen
Jeg startede med at blande alle de tørre ingredienser i en skål, hvorefter jeg tilføjede mælk og becel. Herefter blandede jeg hindbærene i.
De blev puttet i muffins formene, og fik 25 min ved 200 grader i min ovn. Gætter på de skal have 10-15 min ved 200 grader i en almindelig ovn.
De var super nemme at lave, og må indrømme jeg synes det var super fedt der ikke skulle bruges æg i opskriften, da jeg nogen gange har haft lyst til at bage, men ikke har haft nogle æg. De blev super lækre, og hindbærene giver dem en god syrlighed.
Jeg puttede kakaopulver i halvdelen, og det var også meget lækkert, selvom jeg nok foretrak dem uden. Udover det pyntede jeg to af dem med kokos, inden jeg puttede dem i ovnen, det synes jeg nu fungerede meget godt.
God fornøjelse med dem :)
Hun laver nogle opskrifter kun beregnet til en person, hvilket jeg synes er meget rart når det bare er til lidt hygge, og ikke til mere end to personer.
Den anden dag blev jeg inspireret af hendes blåbærmuffin opskrift, og prøvede derfor at lave nogle hindbærmuffins.
Opskrift:
100 gr. mel
1 tsk bagepulver
Knivspids salt
75 gr. hindbær
1,5 tsk vanillesukker
3 spsk becel
2 spsk mælk
20 gr sødemiddel( jeg brugte Perfect fit)
20 gr sukker
evt. 1,5 tsk kakaopulver
evt. kokos på toppen
Jeg startede med at blande alle de tørre ingredienser i en skål, hvorefter jeg tilføjede mælk og becel. Herefter blandede jeg hindbærene i.
De blev puttet i muffins formene, og fik 25 min ved 200 grader i min ovn. Gætter på de skal have 10-15 min ved 200 grader i en almindelig ovn.
De var super nemme at lave, og må indrømme jeg synes det var super fedt der ikke skulle bruges æg i opskriften, da jeg nogen gange har haft lyst til at bage, men ikke har haft nogle æg. De blev super lækre, og hindbærene giver dem en god syrlighed.
Jeg puttede kakaopulver i halvdelen, og det var også meget lækkert, selvom jeg nok foretrak dem uden. Udover det pyntede jeg to af dem med kokos, inden jeg puttede dem i ovnen, det synes jeg nu fungerede meget godt.
God fornøjelse med dem :)
fredag den 6. september 2013
Oksekødsfrikadeller
Jeg lavede tærte i går, og sammen med dem blev der lavet "frikadeller" af hakket oksekød, men med lidt kebab inspiration.
Tærten blev lavet som jeg plejer, dog brugte jeg en opskrift fra diabetesforeningen til dejen. Den smager super godt, og er meget nem at arbejde med, så det er rigtig fedt. Jeg havde dog ikke mere grahamsmel så i stedet brugte jeg fuldkorns durummel og det fungerede helt fint. Ellers blev det bare lidt blandet af de grøntsager vi havde i køleskabet, altid lækkert bare at blande lidt forskelligt når det kommer til tærter.
Opskriften på frikadellerne, blev inspireret fra en opskrift jeg har fået fra et blad som jeg havde hængende derhjemme.
350 gr hakket oksekød
1 æg
1 løg
3 hvidløg
3 spsk havregryn
1 ½ tsk spidskommen
1 tsk paprika
salt og peber
Jeg hakket løget fint, og blandede det op med kødet og havregrynene. Herefter tilføjede jeg hvidløg, æg og krydderier, og rørte det godt sammen.
Herefter lavede jeg det til frikadeller, og stillede dem i køleskabet indtil jeg skulle bruge dem.
Herefter stegte jeg dem på panden, til de var færdige :).
Jeg synes selv de blev ret gode, og synes man kunne smage krydderierne godt igennem, så blev super lækkert og meget tilfreds med resultatet.
Kokosmakroner med mandler
Jeg har nu funder flere forskellige opskrifter på kokosmakroner som er nogle sundere alternativer, så over de næste perioder vil jeg prøve lidt forskellige opskrifter af.
Den første opskrift jeg har prøvet af er blevet inspireret af nogle med pistacienødder, som jeg har skiftet ud med mandler.
Opskriften:
50 gr. mandler- smuttede
40 gr. kokos
2 æggehvider
50 gr. perfect fit
Jeg startede med at smutte mandlerne, og kørte dem derefter i minihakkeren til de havde en lidt grov mandelmel. Det blandede jeg op med kokosmelen og perfect fit.
Æggehviderne blev pisket til de blev stive og herefter blev kokosblanding vendt herop i.
Herefter kom de på bagepapir i små toppe, og en tur i ovnen ved 175 grader i ca. 20 min, de skal nok have kortere tid hvis man har en almindelig ovn.
Jeg synes de blev lækre, men smagte ikke som kokostoppe man kender, da mandlerne også kunne smages, men det synes jeg nu ikke gjorde så meget. Synes det var en god lille snack som ikke er så gal at spise når der nu ikke er sukker i, og lækre til en kop te :)
onsdag den 7. august 2013
Rugbrøds muffins
Jeg skulle i går have rester, og havde en lyst til at bage. Så jeg endte med at bage ud fra en opskrift i en af Diabetesforeningens kogebøger. Jeg har længe haft øje på en rugbrødslagkage, som jeg gerne ville bage så det blev nu, men da jeg kun skulle bage til to, synes jeg en lagkage blev lidt for meget, så gjorde opskriften mindre og bagte dem som muffins.
Opskrift:
12 gr mandler
45 gr rugbrød
1 æg
13 gr sukker
1/3 tsk bagepulver
1 tsk hvedemel
1 1/2 tsk kakao
20 gr perfect fit
Jeg startede med at putte mandler og rugbrød en tur i minihakkeren, og kørte det til det havde den konsistens jeg gerne ville have. Derefter delte jeg ægget, og piskede æggehviderne stive i en skål.
I en anden skål, piskede jeg æggeblommen og sukker sammen. Derefter tilsatte jeg kakao, mel og bagepulver piskede igen. Tilsatte rugbrøds/nøddeblandingen, og derefter sødemiddel.
Da det var blandet godt, vendte jeg æggehviderne i, dette skal helst være lidt stille og roligt, så luften ikke bliver slået ud.
Jeg har en silikone muffin form som jeg bagte dem i, det er en lidt "klistret" kage så godt være jeg ville putte lidt bagepapir i en anden gang, så det hele kommer med ud i første omgang.
I min komviovn skulle de have 20 min ved 175 grader.
Da de kom ud af ovnen og var afkølet, moste/stavblendede jeg nogle jordbær, og piskede lidt flødeskum som jeg blandede og puttede på toppen af kagerne. Jeg tilføjede lidt vanillesukker, for at give lidt sødme.
Jeg var meget positivt overrasket over denne opskrift, og hvor godt de smagte :). Næste gang jeg skal bage dem, kunne jeg godt overveje at tilføje lidt hakket mørk chokolade( over 70%), bare for at give lidt ekstra.
Som sagt er det oprindeligt en lagkagebunde opskrift, så her er den oprindelige opskrift- tænker den også kan bruges til at bage flere muffins.
Den oprindelige opskrift til bundene:
4 æg
3 skiver mørkt rugbrød, gerne daggammelt
25 gr hasselnødder
50 gr brun farin
75 gr perfect fit
1 spsk kakao
1 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver.
Denne opskrift bruges til at bage bundene til lagkagen, dejen deles i to og gives samme tid i ovnen ved varmluft. Herefter afkøles de og kan derefter bruges til en lagkage.
Jeg kunne sagtens finde på at lave denne opskrift næste gang jeg skal lave en lagkage, da muffinsene var stor succes, så tror jeg også lagkagen vil være det.
God fornøjelse!
onsdag den 24. juli 2013
Musli
Jeg har længe gerne ville kunne spise yoghurt til morgenmad, med musli til, men mange musli'er indeholder en del kylhydrater og som diabetiker vil jeg gerne undgå for mange af disse. Derfor har jeg prøvet at lave en musli uden for mange kylhydrater, det er derfor blevet til denne opskrift:
40 gr solsikkekerner
20 gr græskarkerner
40 gr kokosmel
10 gr sesamfrø
25 gr hasselnødder
25 gr mandler
25 gr valnøddekerner
80 gr havregryn
1 spsk perfect fit
Start med at grov hakke mandler, hasselnødder og valnødder- derefter bland det hele på bageplade eller i fad, og gik de hele 15 min ved 200 grader, eller til det begynder at tage lidt farve. Derefter tages det ud, og perfect fit drysses over og blandes i massen. Derefter gav jeg det en tur i ovnen igen i ca. 5 min.
Jeg synes resultatet blev okay, men næste gang vil jeg nok prøve at riste kernerne af på en tør pande først, da det øverste lag hurtigt fik farve.
Hvis man ikke vil bruge perfect fit, kan man bruge sukker, eller blande alting i en skål med noget flydende honning og derefter hælde det over.
Hele den portion jeg lavede indeholder ca. 60 gr kulhydrat, så hvis man tager en lille portion af gangen, så er det ikke så mange kulhydrater i en portion
Abonner på:
Opslag (Atom)