Vi havde en hyggeaften herhjemme i går, og i den forbindelse valgte jeg at bage en brownie, men dog med et lille twist. Twistet blev at brownie'en blev i lag, og mellem de to bunde kom en hvid chokolademousse, med lidt hindbær, og på toppen en flødeskum med saft fra hindbær, hindbær på toppen og ristede hasselnøddeflager til lige at slutte den af.
Jeg synes selv resultatet blev rigtig vellykket og rigtig lækker- og den hele blev spist, så det tager jeg som et godt tegn :).
Her under kommer opskrifterne på de forskellige del elementer:
Brownie:
100 gr. flydende becel
100 gr Perfect fit
40 gr. sukker
60 gr. mel
2 tsk vanille
½ tsk bagepulver
2½ spsk kakao
2 æg
Først røres becel, sukker og æg godt sammen. Herefter tilføjes mel, vanille, bagepulver og kakao, og til sidst røres perfect fit i- det tager ikke så lang tid at blande ingredienserne, og når de er blandet hældes de i et fad. Jeg brugte et glas fad fra ikea, også blev den ca. 1,5- 2 cm tyk, hvilket var en god tykkelse efter min mening.
Herefter fik den ca. 30 -35 min ved 200 grader i min ovn, hvilket betyder 20-30 min i en almindelig ovn ved ca. 180 grader.
Da den var færdig tog jeg den ud og stillede den til afkøling.
Hvis man ikke er til at bruge perfect fit, kan man i stedet bruge en almindelig brownie opskrift(kommer herunder), det er den opskrift jeg bruger hvis det skal være en almindelig brownie, jeg ved ikke helt hvor den kommer fra, men den er super lækker
100 gr. smør
200 gr. sukker
2 æg
2 tsk vanillesukker
60 gr. mel
½ tsk bagepulver
1½ spsk kakao
evt. 100 gr nødder
Start med at smelt smøret, herefter hæld det op i en skål og rør det godt sammen med sukkeret, til det er en god ensartet masse. Herefter tilsættes æg, der røres godt ud i massen. I en anden skål blandes mel, vanillesukker, bagepulver og kakao, det blandes over i æg/sukker/smør massen, og det hele blandes godt sammen. Til sidst tilsættes nødder hvis det ønskes.
Kage bages ved 180 grader i ca. 20-30 min. Herefter stilles til afkøling
Når kagen er stillet i ovnen kan den hvide chokolademousse laves, her har jeg brugt stort set samme opskrift som i chokoladekage- med lag, denne gang dog med lidt andre mængder
Hvid chokolade mousse:
50 gr. hvid chokolade
75 ml piskefløde
Chokoladen smeltes over vandbad. Fløden piskes til flødeskum, når dette er gjort vendes den hvide chokolade stille og roligt ned i flødeskum, indtil det er blandet godt sammen, til en ensartet masse. Herefter stilles det på køl indtil den skal bruges.
Flødeskum:
75 ml piskefløde
1-2 spsk saft fra hindbær
ca. 50 gr. hindbær(jeg brugte frost, husk lige hæld lidt kogende vand over, for at fjerne baketerier)
10 gr. ristede hasselnøddeflager
Pisk fløde til flødeskum, herefter rør saften fra hindbær roligt i.
Da jeg skulle samle kagen, skar jeg brownien over på midten, så det gav to bunde, herefter lagde jeg den ene del i bunden, og lagde herefter den hvide chokolademousse oven på. Oven på moussen lagde jeg nogle af hindbærrene, inden jeg lagde den anden bunden oven på.
På toppen af den anden del af brownien kom jeg flødeskummen med hindbær saft, og toppen den med de resterende hindbær, og hasselnøddeflager.
Jeg synes selv den endelig resultat så indbydende ud, men det kan du jo altid selv vurdere om du ønsker den kommer til at se anderledes ud.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar