Jeg overvejede mage forskellige kager inden jeg kom frem til at jeg synes det kunne være lækkert med en brownie, som var inspireret af en Rocky Road.
Derfor så fik jeg handlet marshmallows, valnødder, mørk chokolade også kondenseret mælk til at lave karamel. Dog følte jeg det ville blive lidt for sødt med alt det, så valgte at tilføje frosne hindbær til kagen, for at få noget syrligt ind i kage.
Jeg startede med en kage, men den var min ovn ikke var særlig samarbejdsvillig endte jeg med at må prøve en anden opskrift af istedet for.
Den kage jeg startede med, blev kun bagt i kanten da ovnen ikke lige kunne bage resten, men jeg tror at hvis man har en bedre ovn end mig, så kan det sagtens lade sig gøre.
Vi smagte kanten på kagen herhjemme, og synes kagen var skøn så vil sige den er værd at afprøve men bare hvor man selv regner bagetiden ud.
På grund af problemerne med første kage kommer der derfor to forskellige opskrifter, og jeg vil mene begge er værd at prøve.
Rocky Road brownie( mangel på bagetid):
190 gr frosne hindbær
100 gr marshmallow
70 gr valnødder
80 gr mørk chokolade( gerne over 70 %)
200 gr smør
400 gr sukker
4 æg
4 tsk vanillesukker
120 gr mel
½ tsk bagepulver
3 spsk kakao
lidt salt
Start med at koge lidt vand, til at hælde over de frosne hindbær, for at fjerne bakterier. Lad dem ligge i vandet et par minutter, og hæld derefter vandet fra igen.
Klip marshmallow i mindre stykker, jeg havde købt de store og delte dem i fire. Hvis man kan få fat i de små, kan man tage dem og lade vær med at dele dem i mindre stykker.
Hak valnødder og den mørke chokolade groft, så alle delelementer er klar til at komme i.
Smelt smør i en gryde, og hæld det i en skål sammen med sukker. Pisk de to sammen, det må godt stadig være små flydende pga det smeltede smør. Pisk derefter et æg i af gangen, det vil være med til at give en mere ensartet masse.
Saml alle de tørre ingredienser i en skål, og vend dem op i æg, sukker og smør massen. Tilføj til sidst marshmallow, valnødder og mørk chokolade og vend det ind i massen.
Hæld derefter halvdelen af massen i en form beklædt med bagepapir, hæld hindbærene ud over hele formen og hæld derefter resten af browniemassen over.
Jeg tror den skal have cirka 30 min ved 170 grader, men det er så den del jeg ikke er sikker på.
Det giver en ret store kage, så vil mene at de sagtens kan halveres.
Rocky Road version 2:
150 gr smør
300 gr sukker
3 æg
3 tsk vanillesukker
90 gr mel
½ tsk bagepulver
2 spsk kakao
30 gr valnødder
20 gr mørk chokolade (Gerne over 70 %)
Marsmallow
Frysetørret bær
Start igen med at hakke valnødder og mørk chokolade groft, så det er klar til at komme i kagen.
Derefter smelt smør og hæld det over sukkeret og pisk de to sammen. Tilføj derefter 1 æg af gangen, og pisk det ind i massen.
Bland alle de tørre ingredienser, og vend dem op i resten, og sørg for at få det blandet godt sammen. Tilsidst vendes den mørke chokolade og valnødder op i massen.
Hæld kagen i en form beklædt med bagepapir, og giv den ca. 20-30 min ved 170 grader.
Når kagen er færdig tages den ud og lad den afkøle lidt inden karamellen hældes over.
Karamel:
1 ds kondenseret mælk
1 dl brun farin
50 gr smør
1 dl piskefløde
Alle ingredienserne blandes i en gryde, og lad det stå og simre indtil det tykner og bliver mere sejt i konsistensen. Jeg synes det var svært at vurdere, men hvis man er tålmodig nok kommer det.
Lad det køle lidt af inden det hældes over kagen.
Jeg hældt et godt lag karamel over, og pyntede derefter med marshmallow som jeg havde klippet i mindre stykker, og pyntede også med frysetørret bær. Derefter stillede jeg den i køleskabet indtil næste dag, hvor jeg skar den i stykker inden jeg tog de med i praktikken.
Jeg blev selv godt tilfreds med det endelig resultat, og kagen var også ret populær på min praktik plads. Karamellen skulle have været den samme på den første kage, og de ville jeg også have pyntet den med frysetørret bær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar