Min kæreste elsker Oreo's så derfor valgte jeg at bage to kager, og den ene af dem blev en Oreo Cheesecake med bær i selve cheesecaken.
Jeg blev så stolt af mit resultat og synes det blev en helt fantastisk kage, som jeg helt sikkert godt kunne finde på at lave igen.
Store dele af opskriften er, fra en opskrift jeg har fået fra Woman men dog har jeg lavet ændringer så den var som jeg ville have den. Og samtidig byttede jeg digestivekiksene ud med Oreos.
Opskrift:
400 gr. ribs og rabarber
250 gr. Oreo + ekstra efter ønske
100 gr. smør
300 gr. flødeost (ikke light)
1 ds kondenseret mælk
½ vanillestang
1 citron
5 blade husblas
3/4 dl vand
Jeg tog ribs og rabarber ud fra fryseren dagen før de skule bruges, så de var nogenlunde tøet op. På dagen kogte jeg bærene op med en spsk vand. Herefter moste jeg dem igennem en si, og kogte kort saften op igen bagefter. Derefter tog jeg 1/4 dl fra, som skal bruges til geleen ovenpå kagen.
Tre husblas lægges i koldt vand, til de er blødt ud, derefter blandes de med den store portion bærsaft.
Til bunden skal der kun bruges de 250 gr. Oreos, jeg brugte min minihakker til at hakke Oreos til den størrelse jeg gerne ville have, som ikke var helt fin. Derefter smeltede jeg smør, og blandede det med de hakkede kiks.
Jeg lagde et stykke bagepapir i bunden af springformen, i frygt for den ikke ville løsne der fra når jeg skulle servere. Ovenpå det trykkes Oreo massen godt fast, så det giver en jævn bund.
Flødeosten, vanillekorn og den kondenseret mælk piskes godt sammen, herefter piskes citronsaft(evt. brug en si, så du undgår kerner) og den store portion bærsaft i.
Halvdelen af massen hældes over, og ovenpå her lægges hele Oreos, alt efter smag og ønske. Ovenpå dem hældes resten af massen. Herefter stilles kagen på køl i et par timer så den er nogenlunde kølet af.
Når kagen har været på køl i ca. to timer. Lægges de sidste to blade husblas i koldt vand for at bløde dem ud. Herefter fortyndes den lille portion bærsaft med 3/4 dl vand. Det varmes op og husblassen opløses deri. Derefter hældes det over kagen, og kagen stilles tilbage på køl.
Store dele af opskriften er, fra en opskrift jeg har fået fra Woman men dog har jeg lavet ændringer så den var som jeg ville have den. Og samtidig byttede jeg digestivekiksene ud med Oreos.
Opskrift:
400 gr. ribs og rabarber
250 gr. Oreo + ekstra efter ønske
100 gr. smør
300 gr. flødeost (ikke light)
1 ds kondenseret mælk
½ vanillestang
1 citron
5 blade husblas
3/4 dl vand
Jeg tog ribs og rabarber ud fra fryseren dagen før de skule bruges, så de var nogenlunde tøet op. På dagen kogte jeg bærene op med en spsk vand. Herefter moste jeg dem igennem en si, og kogte kort saften op igen bagefter. Derefter tog jeg 1/4 dl fra, som skal bruges til geleen ovenpå kagen.
Tre husblas lægges i koldt vand, til de er blødt ud, derefter blandes de med den store portion bærsaft.
Til bunden skal der kun bruges de 250 gr. Oreos, jeg brugte min minihakker til at hakke Oreos til den størrelse jeg gerne ville have, som ikke var helt fin. Derefter smeltede jeg smør, og blandede det med de hakkede kiks.
Jeg lagde et stykke bagepapir i bunden af springformen, i frygt for den ikke ville løsne der fra når jeg skulle servere. Ovenpå det trykkes Oreo massen godt fast, så det giver en jævn bund.
Flødeosten, vanillekorn og den kondenseret mælk piskes godt sammen, herefter piskes citronsaft(evt. brug en si, så du undgår kerner) og den store portion bærsaft i.
Halvdelen af massen hældes over, og ovenpå her lægges hele Oreos, alt efter smag og ønske. Ovenpå dem hældes resten af massen. Herefter stilles kagen på køl i et par timer så den er nogenlunde kølet af.
Når kagen har været på køl i ca. to timer. Lægges de sidste to blade husblas i koldt vand for at bløde dem ud. Herefter fortyndes den lille portion bærsaft med 3/4 dl vand. Det varmes op og husblassen opløses deri. Derefter hældes det over kagen, og kagen stilles tilbage på køl.
Da jeg skulle servere kagen pyntede jeg den med hele Oreos og frysetørret bær, jeg syntes det gav et enkelt og flot look til kagen.
Jeg lavede kagen ca. 24 timer før, for at den havde sat sig ordentligt. Vi havde dog en lille rest tilbage og kagen blev kun bedre jo længere tid den fik i køleskabet, så det kan klart anbefales at lave den i god tid så den kan stå i køleskabet længe.
Jeg skal helt sikkert lave den kage igen på et tidspunkt, da den var super lækker. Hvis man ikke lige har ribs og rabarber i fryseren som jeg havde, vil jeg sige at hindbær eller en bærsymfoni kan være et godt valg i frost bær, da de også er syrlige, hvilket jeg vil mene er rigtigt vigtigt med denne kage, da den ellers kan blive rigtig sød. Kagen er super nem at lave, selvom den måske ikke først virker sådan, men den tager ikke lang tid at smække sammen, det er mest tiden i køleskabet der trækker tid.
God fornøjelse!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar