Om det lille hygge køkken

Jeg elsker at lave mad, og bruger derfor meget tid i køkkenet. Her er det både hverdagsmad, men også kager og andet sjov. Jeg har type 1 diabetes, og derfor vil nogle opskrifter også bære præg af det, men det gør dog ikke at der ikke også vil være almindelig opskrifter.

tirsdag den 17. september 2013

Rosinboller

Jeg havde noget gær tilbage i går, og jeg prøver at undgå at smide mad ud så godt jeg nu kan, så tænkte jeg ville bage nogle boller, som også kan bruges til at have med i skolen, som et mellemmåltid.
Jeg mangler tit en lille ting som jeg kan snacke om formiddagen til undervisning, og især hvis jeg skal træne inden frokost, så jeg kan holde sulten lidt væk.

Opskrift:
1½ dl lun vand
25 gr gær
50 gr becel
2 tsk honning
salt
10 gr perfect
150 gr grahamsmel
75 gr rosin
150 gr hvedemel

Først skal gær smuldres ud i vandet, så det er opløst i vandet. Herefter tilføjede jeg becel, honning og salt og rørte det ud i det stadig lidt lune vand, således at det også blev opløst. Herefter blev perfect fit og grahamsmel tilføjet, og rørte godt rundt. Her begynder massen at blive mere fast, men inden den bliver for fast tilføjes rosinerne, således at de nemmere bliver blandet ind i dejen.
Til sidst tilføjes hvedemelen lidt af gangen, til man har en fast bolledej- her må gerne æltes. Herefter stilles dejen til hævning et lunt sted i 30 min

Når dejen har hævet, æltes den lidt igen, og rulles ud og skæres ud i stykker. Jeg delte den i ti, men efter kan jeg godt se de kunne have været mindre, så jeg kunne have delt den i flere stykker.
Herefter blev de formet til boller, og stillet til efterhævning igen, ca. 15 min et lunt sted.

Inden de kom i ovnen penslede jeg dem med becel, da jeg ikke havde hverken mælk eller æg i huset, men synes nu også det fungere meget godt. Men det er jo selvfølgelig smag og behag.
Herefter gav jeg dem 30 min ved 200 grader i ovnen, igen så lang tid skal de nok ikke have i en almindelig ovn, der er det nok nærmere en 15- 20 min.
Da de kom ud lagde jeg dem på rist indtil de blev pakket ned.

Jeg blev faktisk ret glad for resultatet, synes det blev gode og som jeg gerne vil have dem :).
Jeg vil mene at perfect fit godt kunne skiftes ud med en tsk. honning mere, og at noget af hvedemelen kan skiftes med noget mere grahamsmel eller hvad man ellers kunne tænke sig af meltyper, hvis man vil have dem lidt grovere.

God fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar