Om det lille hygge køkken

Jeg elsker at lave mad, og bruger derfor meget tid i køkkenet. Her er det både hverdagsmad, men også kager og andet sjov. Jeg har type 1 diabetes, og derfor vil nogle opskrifter også bære præg af det, men det gør dog ikke at der ikke også vil være almindelig opskrifter.

onsdag den 24. juli 2013

Musli

Jeg har længe gerne ville kunne spise yoghurt til morgenmad, med musli til, men mange musli'er indeholder en del kylhydrater og som diabetiker vil jeg gerne undgå for mange af disse. Derfor har jeg prøvet at lave en musli uden for mange kylhydrater, det er derfor blevet til denne opskrift: 

40 gr solsikkekerner
20 gr græskarkerner 
40 gr kokosmel
10 gr sesamfrø
25 gr hasselnødder
25 gr mandler 
25 gr valnøddekerner
80 gr havregryn 
1 spsk perfect fit

Start med at grov hakke mandler, hasselnødder og valnødder- derefter bland det hele på bageplade eller i fad, og gik de hele 15 min ved 200 grader, eller til det begynder at tage lidt farve. Derefter tages det ud, og perfect fit drysses over og blandes i massen. Derefter gav jeg det en tur i ovnen igen i ca. 5 min. 

Jeg synes resultatet blev okay, men næste gang vil jeg nok prøve at riste kernerne af på en tør pande først, da det øverste lag hurtigt fik farve. 
Hvis man ikke vil bruge perfect fit, kan man bruge sukker, eller blande alting i en skål med noget flydende honning og derefter hælde det over. 

Hele den portion jeg lavede indeholder ca. 60 gr kulhydrat, så hvis man tager en lille portion af gangen, så er det ikke så mange kulhydrater i en portion 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar