Vi havde besøg den ene aften, og i den forbindelse tænkte jeg det var tid til at prøve noget andet, end de traditionelle kager som jeg har en tendens til at bage. Så derfor valgte jeg at prøve banankage af - egentlig er jeg ikke selv specielt glad for bananer generelt, men har fået banankage før hvor jeg har været imponeret, så nu ville jeg prøve selv.
Jeg var inde på Cute carbs hvor jeg fandt en opskrift på en banankage, som jeg brugte som inspiration.
Opskrift:
3 bananer
½ tsk vanillesukker
75 gr sukker
75 gr perfect fit
75 gr mel
½ tsk bagepulver
3 æg
80 gr. flydende becel
50 gr. valnødder
100 gr. mørk chokolade (over 70%)
Start med at piske sukker og æg sammen til en luftig masse. Herefter vendes vanillesukker og perfect fit i massen. Det er vigtigt at vende det forsigtigt, så luften ikke bliver slået ud.
Bananer blendes til mos, og valnødder hakkes groft så det er klart til at blive blandet i massen. Derefter vendes mel, bagepulver og flydende becel i sukker- og æggemassen, indtil det igen er ensartet og uden klumper. Til sidst vendes banan og valnødder i.
Jeg hældte dejen i et fad med bagepapir, så jeg kunne få kagen let ud af fadet igen.
Den skal have en ca. 40 min ved 180 grader i en almindelig ovn.
Når den er bagt færdig tages den ud og stilles til afkøling, efter afkøling vendte jeg kagen om, så bunden kom i vejret.
Herefter smeltes den mørke chokolade over vandbad- smelt gerne halvdelen, tag skålen væk fra vandbadet, og put resten i og rør til det hele er ved at være smeltet, og sæt den tilbage over vandbadet og smelt så der er ingen klumper tilbage.
Smør den derefter over kagen, og lad det størkne inden kagen serveres.
Kagen blev super lækker, og godt fugtig og bananen smagte godt igennem. Jeg har overvejet at næste gag jeg skulle lave den, at hakke chokoladen groft i stedet og vende den i dejen, i stedet for at putte chokolade på toppe, tror det kan give et andet pift til kagen. Man kan også altid tilføje flere nødder, hvis man gerne vil have det, og evt. hakke det fint.
God fornøjelse med kagen!
Om det lille hygge køkken
- Det lille hygge køkken
- Jeg elsker at lave mad, og bruger derfor meget tid i køkkenet. Her er det både hverdagsmad, men også kager og andet sjov. Jeg har type 1 diabetes, og derfor vil nogle opskrifter også bære præg af det, men det gør dog ikke at der ikke også vil være almindelig opskrifter.
mandag den 25. november 2013
onsdag den 6. november 2013
Mazarinkage
Jeg ser alt for mange madprogrammer, og især bageprogrammerne er min helt store favorit. Fornylig så jeg et af bageprogrammerne hvor de skulle lave en fortolkning af en af de typiske kager, som man kan købe i supermarkederne, og her blev jeg en smule inspireret.
Jeg har ferie fra skole i de her uger, så derfor er der også masser tid til udfoldelser i køkkenet, så det er super skønt, så i går blev det til selv at afprøve, det her med at lave en fortolkning af en supermarkedskage, jeg var lige denne her gang tiltrukket af mazarinkagen, så det blev til lidt afprøvning af den.
Kan være jeg en anden dag får taget mig sammen til at lave en fortolkning af rouladen.
Her er så min opskrift på en mazarinkage
Opskrift:
50 gr. mandel
40 gr. mel
30 gr. perfect fit
½ tsk vanillepulver
1/4 tsk bagepulver
20 gr. grahamsmel
20 gr. sukker
100 gr. flydende becel
1 æg
3 tsk mandelessens
Jeg startede med at putte mandlerne i kogende vand så jeg kunne smutte dem, da de var smuttede gav jeg dem et par minutter i ovnen så de blev lidt ristet.
Herefter blandende jeg de tørre ingredienser, mel, vanillepulver, bagepulver, grahamsmel, sukker og perfect fit. Dette blev rørt godt sammen, og herefter rørte jeg becel i, og slog jeg ægget i og tilføjede mandelessensen.
Da mandlerne var kommet ud af ovnen, grovhakkede jeg dem, og tilføjede dem som det sidste til dejen.
Kagen blev hældt op i et lille fad med bagepapir i, også gav jeg den 20 min ved 200 grader. I en almindelig ovn, er det måske mere 10-15 min ved 200 grader, men er dog her lidt i tvivl om hvor længe den skal have, så kan være en ide at holde os med den.
Jeg pyntede den med en kiwi skåret i skiver, da jeg gerne ville have noget frisk til, men her kan man også lave en chokolade ganache eller en chokolade glasur, som man normalt kender fra en mazarin kage.
I mange opskrifter bruges der marcipan i opskriften, som jeg her har udskiftet med mandelessens. Hvis man ikke er til mandelessens kan man bruge marcipan i kagen, men da marcipan indeholder en del sukker, hænger det ikke altid sammen med diabetes, derfor så jeg mandelessens som et bedre alternativ.
Jeg synes selv kagen blev rigtig god, jeg vendte den på hovedet da jeg skulle servere den, hvilket blev lækkert.
Jeg har ferie fra skole i de her uger, så derfor er der også masser tid til udfoldelser i køkkenet, så det er super skønt, så i går blev det til selv at afprøve, det her med at lave en fortolkning af en supermarkedskage, jeg var lige denne her gang tiltrukket af mazarinkagen, så det blev til lidt afprøvning af den.
Kan være jeg en anden dag får taget mig sammen til at lave en fortolkning af rouladen.
Her er så min opskrift på en mazarinkage
Opskrift:
50 gr. mandel
40 gr. mel
30 gr. perfect fit
½ tsk vanillepulver
1/4 tsk bagepulver
20 gr. grahamsmel
20 gr. sukker
100 gr. flydende becel
1 æg
3 tsk mandelessens
Jeg startede med at putte mandlerne i kogende vand så jeg kunne smutte dem, da de var smuttede gav jeg dem et par minutter i ovnen så de blev lidt ristet.
Herefter blandende jeg de tørre ingredienser, mel, vanillepulver, bagepulver, grahamsmel, sukker og perfect fit. Dette blev rørt godt sammen, og herefter rørte jeg becel i, og slog jeg ægget i og tilføjede mandelessensen.
Da mandlerne var kommet ud af ovnen, grovhakkede jeg dem, og tilføjede dem som det sidste til dejen.
Kagen blev hældt op i et lille fad med bagepapir i, også gav jeg den 20 min ved 200 grader. I en almindelig ovn, er det måske mere 10-15 min ved 200 grader, men er dog her lidt i tvivl om hvor længe den skal have, så kan være en ide at holde os med den.
Jeg pyntede den med en kiwi skåret i skiver, da jeg gerne ville have noget frisk til, men her kan man også lave en chokolade ganache eller en chokolade glasur, som man normalt kender fra en mazarin kage.
I mange opskrifter bruges der marcipan i opskriften, som jeg her har udskiftet med mandelessens. Hvis man ikke er til mandelessens kan man bruge marcipan i kagen, men da marcipan indeholder en del sukker, hænger det ikke altid sammen med diabetes, derfor så jeg mandelessens som et bedre alternativ.
Jeg synes selv kagen blev rigtig god, jeg vendte den på hovedet da jeg skulle servere den, hvilket blev lækkert.
mandag den 4. november 2013
Blomkålspizza
Jeg ELSKER pizza, når jeg skal have take-away er det klart en af favoritterne!
Dog er problemet jo lidt, at pizza og diabetes ikke helt hænger så godt sammen. Så da min kæreste fandt en opskrift på blomkålspizza var jeg lidt skeptisk, men synes dog det var et forsøg værd da det kunne være en måde jeg kunne få pizza på, uden at mine blodsukre går helt op i det røde.
I går lavede vi den så igen, og den her gang gik jeg efter det største blomkålshoved, så får man altså lige lidt mere pizza dej, end ved et lille blomkålshoved.
Opskrift:
Pizza dej:
1 stort blomkålshoved
En god håndfuld basilikum
Salt
20-30 gr parmesan
2 hvidløg
2 æg
Jeg har min skønne mini hakker, som simpelthen bare er så super, og kan bare det hele.
Jeg skar blomkålhovedet op i mindre dele, og tog det over flere runder i mini hakkeren også videre i en skål. Da blomkålshovedet var kørt igennem, puttede jeg hvidløg, basilikum og parmesan i mini hakkeren og tog lige en tur. Så blev det blandet op i det hakkede blomkål med lidt salt og til sidst røres de to æg i.
Herefter lagde jeg bagepapir på en bageplade, og "klappede" dejen ud på papiret- jeg går meget efter at dejen skal være tynd, så den bliver bagt godt igennem.
Herefter fik den 15-20 min i ovnen ved 200 grader, for lige at få bunden bagt lidt inden der kommer fyld på.
Tomatsovs:
1 dåse hakket tomat
1 peberfrugt
Basilikum
Oregano
Timian
Salt
Evt. Frisk tomat
Løg
Hvidløg
Løgene hakkes, og svitses i lidt olie- herefter hakkes peberfrugten og tilføjes sammen med resten af ingredienserne.
Herefter har den godt af bare at stå så lang tid som muligt. Hvis man gerne vil undgå klumper oven på pizzaen så kan den blendes.
Pizza'en:
Topping
Ost
Hvad hjertet ellers begærer!
Når bunden er bagt færdig, tages den ud af ovnen og der puttes tomatsovs på, herefter puttes hvad man ellers ønsker på bunden, vi havde købt noget serano skinke, salami og noget peperoni, men det er jo kun en selv som sætter grænserne for hvad der skal på :)
Herefter toppede vi med revet ost, også fik den 20 min ved 200 grader- i en almindelig ovn skal den nok nærmere have 10-15 min ved 200 grader.
Resultatet blev rigtig godt, og selvom det ikke er helt som en rigtig pizza, er det altså et skønt alternativ til en almindelig pizza, plus man her får en masse grøntsager på en nem måde, og det et jo skønt.
Vi fik to store pizzaer(i forhold til min ovn) og en lille. Så der kom en del pizza ud af det.
Hvis man vil prøve noget andet, eller ligesom mig gerne vil have et alternativ til den almindelig pizza, er det helt sikkert værd at prøve.
God fornøjelse! :)
fredag den 1. november 2013
Tyrkisk pølse m. tomat
Jeg skulle i dag have et lidt hurtigt måltid mellem træning og arbejde, men synes ikke lige jeg var i humør til makrel- så jeg kiggede i køleskabet, hvor vi havde to tyrkiske pølser kaldet sucuk tilbage. Det er nogle vi har købt tidligere til nogle andre retter, men havde nogle tilbage.
Man kan lave mange gode ting med dem, da vi var på ferie, skar vi dem i skiver, stegte dem på panden- også i sandwich med tomat, agurk, en god feta og noget godt brød- det er en super lækker let sandwich.
Men i dag prøvede jeg noget nyt- en hurtig ret på panden:
1 pølse
1/2 rødløg
1 tomat
1/4 peberfrugt
1 1/2 spsk solsikkekerner
Drys paprika
Salt
Start med at skær pølsen i skiver, og steg dem herefter på en små varm pande- tomat og peberfrugt skæres i tern, og rødløget skæres i skiver.
Når pølsen er ved at være stærkt hældes tomat, peberfrugt og rødløg ned til, og når det hele er ved at være mørt tilføjes solsikkekerner, salt og paprika. Lad det stege lidt, til det hele er helt klart, og server det.
Jeg spiste det med to skiver rugbrød- men kan også spises alene.
søndag den 27. oktober 2013
Brownie med hvid chokolademousse
Vi havde en hyggeaften herhjemme i går, og i den forbindelse valgte jeg at bage en brownie, men dog med et lille twist. Twistet blev at brownie'en blev i lag, og mellem de to bunde kom en hvid chokolademousse, med lidt hindbær, og på toppen en flødeskum med saft fra hindbær, hindbær på toppen og ristede hasselnøddeflager til lige at slutte den af.
Jeg synes selv resultatet blev rigtig vellykket og rigtig lækker- og den hele blev spist, så det tager jeg som et godt tegn :).
Her under kommer opskrifterne på de forskellige del elementer:
Brownie:
100 gr. flydende becel
100 gr Perfect fit
40 gr. sukker
60 gr. mel
2 tsk vanille
½ tsk bagepulver
2½ spsk kakao
2 æg
Først røres becel, sukker og æg godt sammen. Herefter tilføjes mel, vanille, bagepulver og kakao, og til sidst røres perfect fit i- det tager ikke så lang tid at blande ingredienserne, og når de er blandet hældes de i et fad. Jeg brugte et glas fad fra ikea, også blev den ca. 1,5- 2 cm tyk, hvilket var en god tykkelse efter min mening.
Herefter fik den ca. 30 -35 min ved 200 grader i min ovn, hvilket betyder 20-30 min i en almindelig ovn ved ca. 180 grader.
Da den var færdig tog jeg den ud og stillede den til afkøling.
Hvis man ikke er til at bruge perfect fit, kan man i stedet bruge en almindelig brownie opskrift(kommer herunder), det er den opskrift jeg bruger hvis det skal være en almindelig brownie, jeg ved ikke helt hvor den kommer fra, men den er super lækker
100 gr. smør
200 gr. sukker
2 æg
2 tsk vanillesukker
60 gr. mel
½ tsk bagepulver
1½ spsk kakao
evt. 100 gr nødder
Start med at smelt smøret, herefter hæld det op i en skål og rør det godt sammen med sukkeret, til det er en god ensartet masse. Herefter tilsættes æg, der røres godt ud i massen. I en anden skål blandes mel, vanillesukker, bagepulver og kakao, det blandes over i æg/sukker/smør massen, og det hele blandes godt sammen. Til sidst tilsættes nødder hvis det ønskes.
Kage bages ved 180 grader i ca. 20-30 min. Herefter stilles til afkøling
Når kagen er stillet i ovnen kan den hvide chokolademousse laves, her har jeg brugt stort set samme opskrift som i chokoladekage- med lag, denne gang dog med lidt andre mængder
Hvid chokolade mousse:
50 gr. hvid chokolade
75 ml piskefløde
Chokoladen smeltes over vandbad. Fløden piskes til flødeskum, når dette er gjort vendes den hvide chokolade stille og roligt ned i flødeskum, indtil det er blandet godt sammen, til en ensartet masse. Herefter stilles det på køl indtil den skal bruges.
Flødeskum:
75 ml piskefløde
1-2 spsk saft fra hindbær
ca. 50 gr. hindbær(jeg brugte frost, husk lige hæld lidt kogende vand over, for at fjerne baketerier)
10 gr. ristede hasselnøddeflager
Pisk fløde til flødeskum, herefter rør saften fra hindbær roligt i.
Da jeg skulle samle kagen, skar jeg brownien over på midten, så det gav to bunde, herefter lagde jeg den ene del i bunden, og lagde herefter den hvide chokolademousse oven på. Oven på moussen lagde jeg nogle af hindbærrene, inden jeg lagde den anden bunden oven på.
På toppen af den anden del af brownien kom jeg flødeskummen med hindbær saft, og toppen den med de resterende hindbær, og hasselnøddeflager.
Jeg synes selv den endelig resultat så indbydende ud, men det kan du jo altid selv vurdere om du ønsker den kommer til at se anderledes ud.
Jeg synes selv resultatet blev rigtig vellykket og rigtig lækker- og den hele blev spist, så det tager jeg som et godt tegn :).
Her under kommer opskrifterne på de forskellige del elementer:
Brownie:
100 gr. flydende becel
100 gr Perfect fit
40 gr. sukker
60 gr. mel
2 tsk vanille
½ tsk bagepulver
2½ spsk kakao
2 æg
Først røres becel, sukker og æg godt sammen. Herefter tilføjes mel, vanille, bagepulver og kakao, og til sidst røres perfect fit i- det tager ikke så lang tid at blande ingredienserne, og når de er blandet hældes de i et fad. Jeg brugte et glas fad fra ikea, også blev den ca. 1,5- 2 cm tyk, hvilket var en god tykkelse efter min mening.
Herefter fik den ca. 30 -35 min ved 200 grader i min ovn, hvilket betyder 20-30 min i en almindelig ovn ved ca. 180 grader.
Da den var færdig tog jeg den ud og stillede den til afkøling.
Hvis man ikke er til at bruge perfect fit, kan man i stedet bruge en almindelig brownie opskrift(kommer herunder), det er den opskrift jeg bruger hvis det skal være en almindelig brownie, jeg ved ikke helt hvor den kommer fra, men den er super lækker
100 gr. smør
200 gr. sukker
2 æg
2 tsk vanillesukker
60 gr. mel
½ tsk bagepulver
1½ spsk kakao
evt. 100 gr nødder
Start med at smelt smøret, herefter hæld det op i en skål og rør det godt sammen med sukkeret, til det er en god ensartet masse. Herefter tilsættes æg, der røres godt ud i massen. I en anden skål blandes mel, vanillesukker, bagepulver og kakao, det blandes over i æg/sukker/smør massen, og det hele blandes godt sammen. Til sidst tilsættes nødder hvis det ønskes.
Kage bages ved 180 grader i ca. 20-30 min. Herefter stilles til afkøling
Når kagen er stillet i ovnen kan den hvide chokolademousse laves, her har jeg brugt stort set samme opskrift som i chokoladekage- med lag, denne gang dog med lidt andre mængder
Hvid chokolade mousse:
50 gr. hvid chokolade
75 ml piskefløde
Chokoladen smeltes over vandbad. Fløden piskes til flødeskum, når dette er gjort vendes den hvide chokolade stille og roligt ned i flødeskum, indtil det er blandet godt sammen, til en ensartet masse. Herefter stilles det på køl indtil den skal bruges.
Flødeskum:
75 ml piskefløde
1-2 spsk saft fra hindbær
ca. 50 gr. hindbær(jeg brugte frost, husk lige hæld lidt kogende vand over, for at fjerne baketerier)
10 gr. ristede hasselnøddeflager
Pisk fløde til flødeskum, herefter rør saften fra hindbær roligt i.
Da jeg skulle samle kagen, skar jeg brownien over på midten, så det gav to bunde, herefter lagde jeg den ene del i bunden, og lagde herefter den hvide chokolademousse oven på. Oven på moussen lagde jeg nogle af hindbærrene, inden jeg lagde den anden bunden oven på.
På toppen af den anden del af brownien kom jeg flødeskummen med hindbær saft, og toppen den med de resterende hindbær, og hasselnøddeflager.
Jeg synes selv den endelig resultat så indbydende ud, men det kan du jo altid selv vurdere om du ønsker den kommer til at se anderledes ud.
torsdag den 24. oktober 2013
Fiskefrikadeller
Fiskefrikadeller og almindelige frikadeller behøves ikke altid være så kedelige efter min mening, derfor lavede jeg thai- inspireret frikadeller den anden dag.
Ingredienser:
400 gr. laksefars
1 chili
4 små forårsløg
1 limesaft
2 fede hvidløg
2 spsk a38
salt, peber og paprika
kivspids karry
Jeg hakkede forårsløg, i skiver, og hakkede chili fint. De to ting blandede jeg op i farsen, og fik rørt det godt sammen. Herefter pressede jeg hvidløg i, og tilføjede de sidste ingredienser. Jeg lod farsen stå i 20 min, for at trække bare lidt smag- det er dog ikke noget man behøves gøre.
Herefter stegte jeg dem bare på panden som man plejer.
Jeg synes det er skønt, når maden bliver lidt anderledes, og ikke altid er det samme, også tager det ikke rigtigt ekstra tid at tilføje lidt ekstra til den almindelig fars, og gøre det lidt anderledes.
Ingredienser:
400 gr. laksefars
1 chili
4 små forårsløg
1 limesaft
2 fede hvidløg
2 spsk a38
salt, peber og paprika
kivspids karry
Jeg hakkede forårsløg, i skiver, og hakkede chili fint. De to ting blandede jeg op i farsen, og fik rørt det godt sammen. Herefter pressede jeg hvidløg i, og tilføjede de sidste ingredienser. Jeg lod farsen stå i 20 min, for at trække bare lidt smag- det er dog ikke noget man behøves gøre.
Herefter stegte jeg dem bare på panden som man plejer.
Jeg synes det er skønt, når maden bliver lidt anderledes, og ikke altid er det samme, også tager det ikke rigtigt ekstra tid at tilføje lidt ekstra til den almindelig fars, og gøre det lidt anderledes.
Æblemuffins
Jeg har længe gået med en ide til en opskrift, så nu hvor jeg sidder og læser til eksamen, havde jeg brug for at lave noget andet end at læse,så den anden dag fik jeg endelig afprøvet den. Det blev til muffins med små æble tern og hakkede valnødder. Det endte med at være ret vellykket, og god konsistens. Jeg prøvede også af om man kunne lave butter frosting med perfect fit, det fungerede dog ikke, da det bare resulterede til at give hårde klumper i massen.
Opskrift:
(6 stk muffins)
1 æble
75 gr. flydende becel
1/4 tsk kanel
1 tsk bagepulver
2 æg
knivspids salt
½ tsk vanillesukker
30 gr. valnødder
40 gr. perfect fit
Start med at hakke æbler fint, og valnødderne skal også hakkes, disse behøves dog ikke hakkes så fint. Dette er dog efter smag og behag. Herefter blandes becel, mel, kanel, bagepulver og vanille i en skål, og blandes godt sammen. Derefter til satte jeg et æg af gange, og fik dem rørt godt ud, inden jeg tilføjede det næste.
Herefter blandede jeg perfect fit i, og tilsidst blev valnødder og æbler tilføjet, og rørt godt igennem.
Jeg brugte silikone muffin forme, de er så nemme at arbejde med, i forhold til at få dem ud år de er færdige.
Herefter fik de 30 min ved 200 grader, dette skal dog nok ændres lidt til en almindelig ovn, så her ville jeg nok nærmere give dem en 20-25 min ved 200 grader.
Jeg synes det var lækre og ikke så søde, hvilket var det jeg gik efter, men det er jo op til en selv om man eventuelt ønsker lidt mere perfect fit, eller evt. noget sukker.
God fornøjelse :)
Opskrift:
(6 stk muffins)
1 æble
75 gr. flydende becel
1/4 tsk kanel
1 tsk bagepulver
2 æg
knivspids salt
½ tsk vanillesukker
30 gr. valnødder
40 gr. perfect fit
Start med at hakke æbler fint, og valnødderne skal også hakkes, disse behøves dog ikke hakkes så fint. Dette er dog efter smag og behag. Herefter blandes becel, mel, kanel, bagepulver og vanille i en skål, og blandes godt sammen. Derefter til satte jeg et æg af gange, og fik dem rørt godt ud, inden jeg tilføjede det næste.
Herefter blandede jeg perfect fit i, og tilsidst blev valnødder og æbler tilføjet, og rørt godt igennem.
Jeg brugte silikone muffin forme, de er så nemme at arbejde med, i forhold til at få dem ud år de er færdige.
Herefter fik de 30 min ved 200 grader, dette skal dog nok ændres lidt til en almindelig ovn, så her ville jeg nok nærmere give dem en 20-25 min ved 200 grader.
Jeg synes det var lækre og ikke så søde, hvilket var det jeg gik efter, men det er jo op til en selv om man eventuelt ønsker lidt mere perfect fit, eller evt. noget sukker.
God fornøjelse :)
Abonner på:
Opslag (Atom)