Dog er problemet jo lidt, at pizza og diabetes ikke helt hænger så godt sammen. Så da min kæreste fandt en opskrift på blomkålspizza var jeg lidt skeptisk, men synes dog det var et forsøg værd da det kunne være en måde jeg kunne få pizza på, uden at mine blodsukre går helt op i det røde.
I går lavede vi den så igen, og den her gang gik jeg efter det største blomkålshoved, så får man altså lige lidt mere pizza dej, end ved et lille blomkålshoved.
Opskrift:
Pizza dej:
1 stort blomkålshoved
En god håndfuld basilikum
Salt
20-30 gr parmesan
2 hvidløg
2 æg
Jeg har min skønne mini hakker, som simpelthen bare er så super, og kan bare det hele.
Jeg skar blomkålhovedet op i mindre dele, og tog det over flere runder i mini hakkeren også videre i en skål. Da blomkålshovedet var kørt igennem, puttede jeg hvidløg, basilikum og parmesan i mini hakkeren og tog lige en tur. Så blev det blandet op i det hakkede blomkål med lidt salt og til sidst røres de to æg i.
Herefter lagde jeg bagepapir på en bageplade, og "klappede" dejen ud på papiret- jeg går meget efter at dejen skal være tynd, så den bliver bagt godt igennem.
Herefter fik den 15-20 min i ovnen ved 200 grader, for lige at få bunden bagt lidt inden der kommer fyld på.
Tomatsovs:
1 dåse hakket tomat
1 peberfrugt
Basilikum
Oregano
Timian
Salt
Evt. Frisk tomat
Løg
Hvidløg
Løgene hakkes, og svitses i lidt olie- herefter hakkes peberfrugten og tilføjes sammen med resten af ingredienserne.
Herefter har den godt af bare at stå så lang tid som muligt. Hvis man gerne vil undgå klumper oven på pizzaen så kan den blendes.
Pizza'en:
Topping
Ost
Hvad hjertet ellers begærer!
Når bunden er bagt færdig, tages den ud af ovnen og der puttes tomatsovs på, herefter puttes hvad man ellers ønsker på bunden, vi havde købt noget serano skinke, salami og noget peperoni, men det er jo kun en selv som sætter grænserne for hvad der skal på :)
Herefter toppede vi med revet ost, også fik den 20 min ved 200 grader- i en almindelig ovn skal den nok nærmere have 10-15 min ved 200 grader.
Resultatet blev rigtig godt, og selvom det ikke er helt som en rigtig pizza, er det altså et skønt alternativ til en almindelig pizza, plus man her får en masse grøntsager på en nem måde, og det et jo skønt.
Vi fik to store pizzaer(i forhold til min ovn) og en lille. Så der kom en del pizza ud af det.
Hvis man vil prøve noget andet, eller ligesom mig gerne vil have et alternativ til den almindelig pizza, er det helt sikkert værd at prøve.
God fornøjelse! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar