Om det lille hygge køkken

Jeg elsker at lave mad, og bruger derfor meget tid i køkkenet. Her er det både hverdagsmad, men også kager og andet sjov. Jeg har type 1 diabetes, og derfor vil nogle opskrifter også bære præg af det, men det gør dog ikke at der ikke også vil være almindelig opskrifter.

onsdag den 6. november 2013

Mazarinkage

Jeg ser alt for mange madprogrammer, og især bageprogrammerne er min helt store favorit. Fornylig så jeg et af bageprogrammerne hvor de skulle lave en fortolkning af en af de typiske kager, som man kan købe i supermarkederne, og her blev jeg en smule inspireret.
Jeg har ferie fra skole i de her uger, så derfor er der også masser tid til udfoldelser i køkkenet, så det er super skønt, så i går blev det til selv at afprøve, det her med at lave en fortolkning af en supermarkedskage, jeg var lige denne her gang tiltrukket af mazarinkagen, så det blev til lidt afprøvning af den.
Kan være jeg en anden dag får taget mig sammen til at lave en fortolkning af rouladen.

Her er så min opskrift på en mazarinkage
Opskrift:
50 gr. mandel
40 gr. mel
30 gr. perfect fit
½ tsk vanillepulver
1/4 tsk bagepulver
20 gr. grahamsmel
20 gr. sukker
100 gr. flydende becel
1 æg
3 tsk mandelessens

Jeg startede med at putte mandlerne i kogende vand så jeg kunne smutte dem, da de var smuttede gav jeg dem et par minutter i ovnen så de blev lidt ristet.
Herefter blandende jeg de tørre ingredienser, mel, vanillepulver, bagepulver, grahamsmel, sukker og perfect fit. Dette blev rørt godt sammen, og herefter rørte jeg becel i, og slog jeg ægget i og tilføjede mandelessensen.
Da mandlerne var kommet ud af ovnen, grovhakkede jeg dem, og tilføjede dem som det sidste til dejen.

Kagen blev hældt op i et lille fad med bagepapir i, også gav jeg den 20 min ved 200 grader. I en almindelig ovn, er det måske mere 10-15 min ved 200 grader, men er dog her lidt i tvivl om hvor længe den skal have, så kan være en ide at holde os med den.

Jeg pyntede den med en kiwi skåret i skiver, da jeg gerne ville have noget frisk til, men her kan man også lave en chokolade ganache eller en chokolade glasur, som man normalt kender fra en mazarin kage.

I mange opskrifter bruges der marcipan i opskriften, som jeg her har udskiftet med mandelessens. Hvis man ikke er til mandelessens kan man bruge marcipan i kagen, men da marcipan indeholder en del sukker, hænger det ikke altid sammen med diabetes, derfor så jeg mandelessens som et bedre alternativ.

Jeg synes selv kagen blev rigtig god, jeg vendte den på hovedet da jeg skulle servere den, hvilket blev lækkert.


God fornøjelse :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar