Vi havde nogle kartofler herhjemme som skulle bruges, og var ikke rigtig i humør til traditionel kartoffelsuppe eller ovn/kogte kartofler. Så jeg prøvede at blande lidt forskelligt og se hvad det endte med, og synes der endte med et godt resultat :).
500 gr kartofler
Klump ingefær
3 hvidløg
1 chili
Paprika
Karry
Salt
Olie
1 Peberfrugt
4 forårsløg
1/2 dåseHakket tomater
1 Kokosmælk
Tykstegsbøf
Jeg startede med skrælle og skære kartoflerne ud i mindre. Herefter kogte jeg dem, sådan så de var klar.
Herefter havde jeg skåret chili ud i mindre, og revet chili og ingefær.
Jeg lavede det i en wok, så jeg varmede olien og blandede både chili, ingefær, hvidløg, paprika, karry og salt. Så det blev varmet, og smagen kunne komme frem.
Herefter hældte jeg hakket Peberfrugt og hakket forårsløg i så de blev lidt bløde. Herefter blandede jeg en halv dåse hakket tomat i, og herefter en dåse kokosmælk. . Herefter lod jeg det stå lidt og koge. Herefter tog jeg den af varmen, hældte de kogte kartofler i, og lod det stå mens jeg stegte bøffen.
Da bøffen skulle hvile satte jeg retten tilbage på varmen og lod retten koge lidt ind i kartoflerne.
Tilsidst skar jeg bøffen i skiver og lagde den oven på retten.
Det endte med at blive rigtig lækkert, men kunne måske godt have tålt lidt syre, så næste gang jeg skal lave det, vil jeg nok putte lidt lime saft i.
Om det lille hygge køkken
- Det lille hygge køkken
- Jeg elsker at lave mad, og bruger derfor meget tid i køkkenet. Her er det både hverdagsmad, men også kager og andet sjov. Jeg har type 1 diabetes, og derfor vil nogle opskrifter også bære præg af det, men det gør dog ikke at der ikke også vil være almindelig opskrifter.
mandag den 22. april 2013
lørdag den 6. april 2013
Bulgursalat
I dag skulle jeg prøve lidt anderledes, så tænkte at en salat var det rigtige.
Så jeg fik lavet lækker bulgur salat.
Opskrift:
Bulgur
Ruccola
Sukkerærter
Cherrytomater
Forårsløg
Balsamico
Kylling
Chili
Paprika
Hvidløg
Mandler
Soya
Jeg startede med at få kogt bulguren, så den var klar. Derefter puttede jeg lidt soya på en varm pande, og herefter mandler. Jeg lod mandler blive dækket af soya, og hældte dem over i et fad, med resterne af soya som var på panden, og gav dem en tur i ovnen ved 200 grader i cirka 15-30 min.
Herefter skar jeg sukkerærter, forårsløg og cherrytomater ud i mindre stykker, og puttede dem over i en skål. Lidt balsamico hældes over til sidst.
Skar kyllingen i små stykker, det samme gjorde jeg med chili og hvidløg og puttede chili, hvidløg og paprika og olie på en panden og fik det stegt af.
Tilsidst lagde jeg bulgur på tallerken, med salat og kylling over. Endte med at blive en lækker og let ret, som heller ikke tog så lang tid at lave.
Så jeg fik lavet lækker bulgur salat.
Opskrift:
Bulgur
Ruccola
Sukkerærter
Cherrytomater
Forårsløg
Balsamico
Kylling
Chili
Paprika
Hvidløg
Mandler
Soya
Jeg startede med at få kogt bulguren, så den var klar. Derefter puttede jeg lidt soya på en varm pande, og herefter mandler. Jeg lod mandler blive dækket af soya, og hældte dem over i et fad, med resterne af soya som var på panden, og gav dem en tur i ovnen ved 200 grader i cirka 15-30 min.
Herefter skar jeg sukkerærter, forårsløg og cherrytomater ud i mindre stykker, og puttede dem over i en skål. Lidt balsamico hældes over til sidst.
Skar kyllingen i små stykker, det samme gjorde jeg med chili og hvidløg og puttede chili, hvidløg og paprika og olie på en panden og fik det stegt af.
Tilsidst lagde jeg bulgur på tallerken, med salat og kylling over. Endte med at blive en lækker og let ret, som heller ikke tog så lang tid at lave.
mandag den 1. april 2013
Hurtig mad :).
Skulle i dag bare have en hurtig omgang mad, så det blev noget hurtigt og let en omgang thai inspireret mad.
Opskrift:
En kylling filet
En peberfrugt
Et løg
Hvidløg
Lidt frossen hakket spinat
Tre spsk Satay sovs
En spsk creme fraiche
Salt
Jeg valgte ris som tilbehør.
Skar peberfrugt, løg og kylling i grove stykker. Hakkede hvidløget.
Puttede løg og hvidløg op i en wok, og lid dem blive lidt møre, herefter puttede jeg kylling i så den blev stegt. Efter det kom jeg resten af grøntsagerne i og lod det stå lidt.
Tilsidst kommer jeg satay sovs og creme fraiche i, smagte til med salt og lod det koge til risene var færdige.
Tog højst 20 min at lave og smagte godt :).
Opskrift:
En kylling filet
En peberfrugt
Et løg
Hvidløg
Lidt frossen hakket spinat
Tre spsk Satay sovs
En spsk creme fraiche
Salt
Jeg valgte ris som tilbehør.
Skar peberfrugt, løg og kylling i grove stykker. Hakkede hvidløget.
Puttede løg og hvidløg op i en wok, og lid dem blive lidt møre, herefter puttede jeg kylling i så den blev stegt. Efter det kom jeg resten af grøntsagerne i og lod det stå lidt.
Tilsidst kommer jeg satay sovs og creme fraiche i, smagte til med salt og lod det koge til risene var færdige.
Tog højst 20 min at lave og smagte godt :).
lørdag den 30. marts 2013
Kartoffelsuppe
En lille omgang kartoffelsuppe, til de kolde dage
Opskrift:
Suppe:
Tre forårsløg
To hvidløg
500 gr kartofler
To porre
750 ml bouillon
Klump ingefær
Salt, peber slat fløde
Topping:
Porre
Bacon
Rugbrød
Feta
Suppen: Forårsløg og hvidløg svitses af i lidt varm olie. Ingefæren skrælles og rives og puttes ned til løgene og hvidløget.
Herefter puttes kartofler, porre og boullion i gryden. Lad det stå og koge indtil kartoflerne er møre.
Når kartoflerne er kogt møre, blendes suppen til en jævn masse. Og smages herefter til med salt, pebet og lidt fløde.
Topping: bacon skæres i mindre stykker, og steges på pande til det er som ønsket. Hak det grønne af porren, og hæld det på panden sammen med baconen.
Rugbrødet skæres i mindre tern og puttes på en pande med olie og salt. De steges til de er sprøde.
Bacon, porre, rugbrød og feta blandes, og puttes på suppen i skålen.
God fornøjelse :).
Opskrift:
Suppe:
Tre forårsløg
To hvidløg
500 gr kartofler
To porre
750 ml bouillon
Klump ingefær
Salt, peber slat fløde
Topping:
Porre
Bacon
Rugbrød
Feta
Suppen: Forårsløg og hvidløg svitses af i lidt varm olie. Ingefæren skrælles og rives og puttes ned til løgene og hvidløget.
Herefter puttes kartofler, porre og boullion i gryden. Lad det stå og koge indtil kartoflerne er møre.
Når kartoflerne er kogt møre, blendes suppen til en jævn masse. Og smages herefter til med salt, pebet og lidt fløde.
Topping: bacon skæres i mindre stykker, og steges på pande til det er som ønsket. Hak det grønne af porren, og hæld det på panden sammen med baconen.
Rugbrødet skæres i mindre tern og puttes på en pande med olie og salt. De steges til de er sprøde.
Bacon, porre, rugbrød og feta blandes, og puttes på suppen i skålen.
God fornøjelse :).
torsdag den 21. marts 2013
Gulerodskage- næsten sukerfri
I går da det sneede fik jeg lyst til at bage, men ville gerne have noget uden for meget sukker. Så jeg eksperimenterende lidt, og synes faktisk slut resultat blev ret godt.
Endte med at lave en marengs top, men hvis man ikke vil have det ekstra sukker, vil det også funke med fromage fraiche eller creme fraiche.
Opskrift:
1,5 gulerod
25 gr smør
1 spsk honning
20 gr nødder
50 gr mel
1/4 tsk vanillepulver
1/2 bagepulver
Kanel
1 æg
Evt. lidt appelsinsaft
Smør og honning smeltes i en gryde, når det er smeltet hældes det over i en skål og blandes med ægget. Herefter hældes mel, nødder, vanillepulver, bagepulver og kanel i. Det hele blandes godt, og til sidst puttes gulerødderne i.
Når det hele er blandet puttes det i forne, og bages i ca. 15 min ved 200 grader.
Opskriften giver ca. 3 muffins. Jeg kan godt lide at bage små portioner nogen gange, så der ikke er kage til flere dage.
Endte med at lave en marengs top, men hvis man ikke vil have det ekstra sukker, vil det også funke med fromage fraiche eller creme fraiche.
Opskrift:
1,5 gulerod
25 gr smør
1 spsk honning
20 gr nødder
50 gr mel
1/4 tsk vanillepulver
1/2 bagepulver
Kanel
1 æg
Evt. lidt appelsinsaft
Smør og honning smeltes i en gryde, når det er smeltet hældes det over i en skål og blandes med ægget. Herefter hældes mel, nødder, vanillepulver, bagepulver og kanel i. Det hele blandes godt, og til sidst puttes gulerødderne i.
Når det hele er blandet puttes det i forne, og bages i ca. 15 min ved 200 grader.
Opskriften giver ca. 3 muffins. Jeg kan godt lide at bage små portioner nogen gange, så der ikke er kage til flere dage.
onsdag den 20. marts 2013
Om mig
Mit navn er Laura, jeg læser ernæring og sundhed, og elsker at bruge tid i køkkenet.
I køkkenet står det på mange forskellige ting, jeg finder inspiration mange forskellige steder, og dette er både til hverdagsretter, men også til kager og hvad jeg ellers kan finde på af sjove ting.
Jeg er type 1-diabetikere, og dette har selvfølgelig en indflydelse på hvad jeg laver af mad, da jeg ikke altid bare kan spise løs af sukker og andre ting. Men det ændre ikke på at jeg stadig godt kan lide at lave opskrifter med masser af sukker i, så dette vil man også kunne finde her på bloggen.
Men der vil også være opskrifter uden sukker, men dog ofte skiftet ud med det som hedder Perfect fit, som er et sødemiddel, som man kan bage med som diabetiker. Men i de fleste opskrifter kan perfect fit skiftes ud med sukker, hvis man ikke er til det med at bruge sødemidler.
Det er ikke kun de søde opskrifter, selvom de til tider nok vil dominere, da det er det jeg har det sjovest med at lave. Men har vil også være almindelig madopskrifter på hvad jeg ellers finde på i køkkenet.
Håber i vil synes om hvad i ser, og god førnøjelse :)
Jeg er type 1-diabetikere, og dette har selvfølgelig en indflydelse på hvad jeg laver af mad, da jeg ikke altid bare kan spise løs af sukker og andre ting. Men det ændre ikke på at jeg stadig godt kan lide at lave opskrifter med masser af sukker i, så dette vil man også kunne finde her på bloggen.
Men der vil også være opskrifter uden sukker, men dog ofte skiftet ud med det som hedder Perfect fit, som er et sødemiddel, som man kan bage med som diabetiker. Men i de fleste opskrifter kan perfect fit skiftes ud med sukker, hvis man ikke er til det med at bruge sødemidler.
Det er ikke kun de søde opskrifter, selvom de til tider nok vil dominere, da det er det jeg har det sjovest med at lave. Men har vil også være almindelig madopskrifter på hvad jeg ellers finde på i køkkenet.
Håber i vil synes om hvad i ser, og god førnøjelse :)
Abonner på:
Opslag (Atom)