Vi havde en hyggeaften herhjemme i går, og i den forbindelse valgte jeg at bage en brownie, men dog med et lille twist. Twistet blev at brownie'en blev i lag, og mellem de to bunde kom en hvid chokolademousse, med lidt hindbær, og på toppen en flødeskum med saft fra hindbær, hindbær på toppen og ristede hasselnøddeflager til lige at slutte den af.
Jeg synes selv resultatet blev rigtig vellykket og rigtig lækker- og den hele blev spist, så det tager jeg som et godt tegn :).
Her under kommer opskrifterne på de forskellige del elementer:
Brownie:
100 gr. flydende becel
100 gr Perfect fit
40 gr. sukker
60 gr. mel
2 tsk vanille
½ tsk bagepulver
2½ spsk kakao
2 æg
Først røres becel, sukker og æg godt sammen. Herefter tilføjes mel, vanille, bagepulver og kakao, og til sidst røres perfect fit i- det tager ikke så lang tid at blande ingredienserne, og når de er blandet hældes de i et fad. Jeg brugte et glas fad fra ikea, også blev den ca. 1,5- 2 cm tyk, hvilket var en god tykkelse efter min mening.
Herefter fik den ca. 30 -35 min ved 200 grader i min ovn, hvilket betyder 20-30 min i en almindelig ovn ved ca. 180 grader.
Da den var færdig tog jeg den ud og stillede den til afkøling.
Hvis man ikke er til at bruge perfect fit, kan man i stedet bruge en almindelig brownie opskrift(kommer herunder), det er den opskrift jeg bruger hvis det skal være en almindelig brownie, jeg ved ikke helt hvor den kommer fra, men den er super lækker
100 gr. smør
200 gr. sukker
2 æg
2 tsk vanillesukker
60 gr. mel
½ tsk bagepulver
1½ spsk kakao
evt. 100 gr nødder
Start med at smelt smøret, herefter hæld det op i en skål og rør det godt sammen med sukkeret, til det er en god ensartet masse. Herefter tilsættes æg, der røres godt ud i massen. I en anden skål blandes mel, vanillesukker, bagepulver og kakao, det blandes over i æg/sukker/smør massen, og det hele blandes godt sammen. Til sidst tilsættes nødder hvis det ønskes.
Kage bages ved 180 grader i ca. 20-30 min. Herefter stilles til afkøling
Når kagen er stillet i ovnen kan den hvide chokolademousse laves, her har jeg brugt stort set samme opskrift som i chokoladekage- med lag, denne gang dog med lidt andre mængder
Hvid chokolade mousse:
50 gr. hvid chokolade
75 ml piskefløde
Chokoladen smeltes over vandbad. Fløden piskes til flødeskum, når dette er gjort vendes den hvide chokolade stille og roligt ned i flødeskum, indtil det er blandet godt sammen, til en ensartet masse. Herefter stilles det på køl indtil den skal bruges.
Flødeskum:
75 ml piskefløde
1-2 spsk saft fra hindbær
ca. 50 gr. hindbær(jeg brugte frost, husk lige hæld lidt kogende vand over, for at fjerne baketerier)
10 gr. ristede hasselnøddeflager
Pisk fløde til flødeskum, herefter rør saften fra hindbær roligt i.
Da jeg skulle samle kagen, skar jeg brownien over på midten, så det gav to bunde, herefter lagde jeg den ene del i bunden, og lagde herefter den hvide chokolademousse oven på. Oven på moussen lagde jeg nogle af hindbærrene, inden jeg lagde den anden bunden oven på.
På toppen af den anden del af brownien kom jeg flødeskummen med hindbær saft, og toppen den med de resterende hindbær, og hasselnøddeflager.
Jeg synes selv den endelig resultat så indbydende ud, men det kan du jo altid selv vurdere om du ønsker den kommer til at se anderledes ud.
Om det lille hygge køkken
- Det lille hygge køkken
- Jeg elsker at lave mad, og bruger derfor meget tid i køkkenet. Her er det både hverdagsmad, men også kager og andet sjov. Jeg har type 1 diabetes, og derfor vil nogle opskrifter også bære præg af det, men det gør dog ikke at der ikke også vil være almindelig opskrifter.
søndag den 27. oktober 2013
torsdag den 24. oktober 2013
Fiskefrikadeller
Fiskefrikadeller og almindelige frikadeller behøves ikke altid være så kedelige efter min mening, derfor lavede jeg thai- inspireret frikadeller den anden dag.
Ingredienser:
400 gr. laksefars
1 chili
4 små forårsløg
1 limesaft
2 fede hvidløg
2 spsk a38
salt, peber og paprika
kivspids karry
Jeg hakkede forårsløg, i skiver, og hakkede chili fint. De to ting blandede jeg op i farsen, og fik rørt det godt sammen. Herefter pressede jeg hvidløg i, og tilføjede de sidste ingredienser. Jeg lod farsen stå i 20 min, for at trække bare lidt smag- det er dog ikke noget man behøves gøre.
Herefter stegte jeg dem bare på panden som man plejer.
Jeg synes det er skønt, når maden bliver lidt anderledes, og ikke altid er det samme, også tager det ikke rigtigt ekstra tid at tilføje lidt ekstra til den almindelig fars, og gøre det lidt anderledes.
Ingredienser:
400 gr. laksefars
1 chili
4 små forårsløg
1 limesaft
2 fede hvidløg
2 spsk a38
salt, peber og paprika
kivspids karry
Jeg hakkede forårsløg, i skiver, og hakkede chili fint. De to ting blandede jeg op i farsen, og fik rørt det godt sammen. Herefter pressede jeg hvidløg i, og tilføjede de sidste ingredienser. Jeg lod farsen stå i 20 min, for at trække bare lidt smag- det er dog ikke noget man behøves gøre.
Herefter stegte jeg dem bare på panden som man plejer.
Jeg synes det er skønt, når maden bliver lidt anderledes, og ikke altid er det samme, også tager det ikke rigtigt ekstra tid at tilføje lidt ekstra til den almindelig fars, og gøre det lidt anderledes.
Æblemuffins
Jeg har længe gået med en ide til en opskrift, så nu hvor jeg sidder og læser til eksamen, havde jeg brug for at lave noget andet end at læse,så den anden dag fik jeg endelig afprøvet den. Det blev til muffins med små æble tern og hakkede valnødder. Det endte med at være ret vellykket, og god konsistens. Jeg prøvede også af om man kunne lave butter frosting med perfect fit, det fungerede dog ikke, da det bare resulterede til at give hårde klumper i massen.
Opskrift:
(6 stk muffins)
1 æble
75 gr. flydende becel
1/4 tsk kanel
1 tsk bagepulver
2 æg
knivspids salt
½ tsk vanillesukker
30 gr. valnødder
40 gr. perfect fit
Start med at hakke æbler fint, og valnødderne skal også hakkes, disse behøves dog ikke hakkes så fint. Dette er dog efter smag og behag. Herefter blandes becel, mel, kanel, bagepulver og vanille i en skål, og blandes godt sammen. Derefter til satte jeg et æg af gange, og fik dem rørt godt ud, inden jeg tilføjede det næste.
Herefter blandede jeg perfect fit i, og tilsidst blev valnødder og æbler tilføjet, og rørt godt igennem.
Jeg brugte silikone muffin forme, de er så nemme at arbejde med, i forhold til at få dem ud år de er færdige.
Herefter fik de 30 min ved 200 grader, dette skal dog nok ændres lidt til en almindelig ovn, så her ville jeg nok nærmere give dem en 20-25 min ved 200 grader.
Jeg synes det var lækre og ikke så søde, hvilket var det jeg gik efter, men det er jo op til en selv om man eventuelt ønsker lidt mere perfect fit, eller evt. noget sukker.
God fornøjelse :)
Opskrift:
(6 stk muffins)
1 æble
75 gr. flydende becel
1/4 tsk kanel
1 tsk bagepulver
2 æg
knivspids salt
½ tsk vanillesukker
30 gr. valnødder
40 gr. perfect fit
Start med at hakke æbler fint, og valnødderne skal også hakkes, disse behøves dog ikke hakkes så fint. Dette er dog efter smag og behag. Herefter blandes becel, mel, kanel, bagepulver og vanille i en skål, og blandes godt sammen. Derefter til satte jeg et æg af gange, og fik dem rørt godt ud, inden jeg tilføjede det næste.
Herefter blandede jeg perfect fit i, og tilsidst blev valnødder og æbler tilføjet, og rørt godt igennem.
Jeg brugte silikone muffin forme, de er så nemme at arbejde med, i forhold til at få dem ud år de er færdige.
Herefter fik de 30 min ved 200 grader, dette skal dog nok ændres lidt til en almindelig ovn, så her ville jeg nok nærmere give dem en 20-25 min ved 200 grader.
Jeg synes det var lækre og ikke så søde, hvilket var det jeg gik efter, men det er jo op til en selv om man eventuelt ønsker lidt mere perfect fit, eller evt. noget sukker.
God fornøjelse :)
tirsdag den 17. september 2013
Rosinboller
Jeg havde noget gær tilbage i går, og jeg prøver at undgå at smide mad ud så godt jeg nu kan, så tænkte jeg ville bage nogle boller, som også kan bruges til at have med i skolen, som et mellemmåltid.
Jeg mangler tit en lille ting som jeg kan snacke om formiddagen til undervisning, og især hvis jeg skal træne inden frokost, så jeg kan holde sulten lidt væk.
Opskrift:
1½ dl lun vand
25 gr gær
50 gr becel
2 tsk honning
salt
10 gr perfect
150 gr grahamsmel
75 gr rosin
150 gr hvedemel
Først skal gær smuldres ud i vandet, så det er opløst i vandet. Herefter tilføjede jeg becel, honning og salt og rørte det ud i det stadig lidt lune vand, således at det også blev opløst. Herefter blev perfect fit og grahamsmel tilføjet, og rørte godt rundt. Her begynder massen at blive mere fast, men inden den bliver for fast tilføjes rosinerne, således at de nemmere bliver blandet ind i dejen.
Til sidst tilføjes hvedemelen lidt af gangen, til man har en fast bolledej- her må gerne æltes. Herefter stilles dejen til hævning et lunt sted i 30 min
Når dejen har hævet, æltes den lidt igen, og rulles ud og skæres ud i stykker. Jeg delte den i ti, men efter kan jeg godt se de kunne have været mindre, så jeg kunne have delt den i flere stykker.
Herefter blev de formet til boller, og stillet til efterhævning igen, ca. 15 min et lunt sted.
Inden de kom i ovnen penslede jeg dem med becel, da jeg ikke havde hverken mælk eller æg i huset, men synes nu også det fungere meget godt. Men det er jo selvfølgelig smag og behag.
Herefter gav jeg dem 30 min ved 200 grader i ovnen, igen så lang tid skal de nok ikke have i en almindelig ovn, der er det nok nærmere en 15- 20 min.
Da de kom ud lagde jeg dem på rist indtil de blev pakket ned.
Jeg blev faktisk ret glad for resultatet, synes det blev gode og som jeg gerne vil have dem :).
Jeg vil mene at perfect fit godt kunne skiftes ud med en tsk. honning mere, og at noget af hvedemelen kan skiftes med noget mere grahamsmel eller hvad man ellers kunne tænke sig af meltyper, hvis man vil have dem lidt grovere.
God fornøjelse!
Jeg mangler tit en lille ting som jeg kan snacke om formiddagen til undervisning, og især hvis jeg skal træne inden frokost, så jeg kan holde sulten lidt væk.
Opskrift:
1½ dl lun vand
25 gr gær
50 gr becel
2 tsk honning
salt
10 gr perfect
150 gr grahamsmel
75 gr rosin
150 gr hvedemel
Først skal gær smuldres ud i vandet, så det er opløst i vandet. Herefter tilføjede jeg becel, honning og salt og rørte det ud i det stadig lidt lune vand, således at det også blev opløst. Herefter blev perfect fit og grahamsmel tilføjet, og rørte godt rundt. Her begynder massen at blive mere fast, men inden den bliver for fast tilføjes rosinerne, således at de nemmere bliver blandet ind i dejen.
Til sidst tilføjes hvedemelen lidt af gangen, til man har en fast bolledej- her må gerne æltes. Herefter stilles dejen til hævning et lunt sted i 30 min
Når dejen har hævet, æltes den lidt igen, og rulles ud og skæres ud i stykker. Jeg delte den i ti, men efter kan jeg godt se de kunne have været mindre, så jeg kunne have delt den i flere stykker.
Herefter blev de formet til boller, og stillet til efterhævning igen, ca. 15 min et lunt sted.
Inden de kom i ovnen penslede jeg dem med becel, da jeg ikke havde hverken mælk eller æg i huset, men synes nu også det fungere meget godt. Men det er jo selvfølgelig smag og behag.
Herefter gav jeg dem 30 min ved 200 grader i ovnen, igen så lang tid skal de nok ikke have i en almindelig ovn, der er det nok nærmere en 15- 20 min.
Da de kom ud lagde jeg dem på rist indtil de blev pakket ned.
Jeg blev faktisk ret glad for resultatet, synes det blev gode og som jeg gerne vil have dem :).
Jeg vil mene at perfect fit godt kunne skiftes ud med en tsk. honning mere, og at noget af hvedemelen kan skiftes med noget mere grahamsmel eller hvad man ellers kunne tænke sig af meltyper, hvis man vil have dem lidt grovere.
God fornøjelse!
fredag den 13. september 2013
Gulerodskage
Den anden dag havde jeg enormt meget lyst til at bage, men fik ikke gjort så meget ved det- så nu bagte jeg i går i stedet for.
Jeg tænkte jeg skulle prøve at bage en lækker gulerodskage, ud fra samme princip som mine hindbærmuffins, altså uden æg og særlig meget sukker.
Jeg har før lagt en opskrift op på gulerodsmuffins, men denne her er lige lidt anderledes, men synes de er helt fantastisk, og lige som jeg gerne vil have min gulerodskage :D.
Opskrift:
50 gr. grahamsmel
50 gr. hvedemel
1 tsk vanillepulver
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
60 gr flydende becel
40 gr Perfect fit
100 gr revet gulerod
½ lime- saft
3 spsk mælk
Jeg startede med at skrælle og rive gulerødderne, så var de klar til brug når de skal i. Herefter bladende jeg de tørre ingredienser, hvorefter becel, gulerod og mælk tilføjes. Tilsidst tilføjede jeg lige lidt limesaft, bare for at give den lidt ekstra.
Herefter i form, også i ovnen ved 200 grader, og i min ovn 35 min, gætter på i andre ovne skal den have omkring 25 min.
jeg har puttet min i muffinforme, da jeg ikke har et fad som passer ordentligt i størrelsen til sådan en lille portion, men hvis man har det kan det sagtens bages som en kage.
Jeg serverede en fromage fraise med vanillesukker til, var meget lækker med lidt ved siden af, her kunne man også lave en rigtig topping til en gulerodskage, var bare ikke lige mit ønske den her gang.
God fornøjelse!
Jeg tænkte jeg skulle prøve at bage en lækker gulerodskage, ud fra samme princip som mine hindbærmuffins, altså uden æg og særlig meget sukker.
Jeg har før lagt en opskrift op på gulerodsmuffins, men denne her er lige lidt anderledes, men synes de er helt fantastisk, og lige som jeg gerne vil have min gulerodskage :D.
Opskrift:
50 gr. grahamsmel
50 gr. hvedemel
1 tsk vanillepulver
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
60 gr flydende becel
40 gr Perfect fit
100 gr revet gulerod
½ lime- saft
3 spsk mælk
Jeg startede med at skrælle og rive gulerødderne, så var de klar til brug når de skal i. Herefter bladende jeg de tørre ingredienser, hvorefter becel, gulerod og mælk tilføjes. Tilsidst tilføjede jeg lige lidt limesaft, bare for at give den lidt ekstra.
Herefter i form, også i ovnen ved 200 grader, og i min ovn 35 min, gætter på i andre ovne skal den have omkring 25 min.
jeg har puttet min i muffinforme, da jeg ikke har et fad som passer ordentligt i størrelsen til sådan en lille portion, men hvis man har det kan det sagtens bages som en kage.
Jeg serverede en fromage fraise med vanillesukker til, var meget lækker med lidt ved siden af, her kunne man også lave en rigtig topping til en gulerodskage, var bare ikke lige mit ønske den her gang.
God fornøjelse!
torsdag den 12. september 2013
Hindbærmuffins
Jeg har fornylig fundet en blog, som jeg er blevet helt faget af. Den hedder Chocolate covered Katie, hun laver en masse spændende ting, og de fleste er uden de store mængder sukker, og i det hele taget nogle sundere alternativer, hvilket jeg synes er super fedt.
Hun laver nogle opskrifter kun beregnet til en person, hvilket jeg synes er meget rart når det bare er til lidt hygge, og ikke til mere end to personer.
Den anden dag blev jeg inspireret af hendes blåbærmuffin opskrift, og prøvede derfor at lave nogle hindbærmuffins.
Opskrift:
100 gr. mel
1 tsk bagepulver
Knivspids salt
75 gr. hindbær
1,5 tsk vanillesukker
3 spsk becel
2 spsk mælk
20 gr sødemiddel( jeg brugte Perfect fit)
20 gr sukker
evt. 1,5 tsk kakaopulver
evt. kokos på toppen
Jeg startede med at blande alle de tørre ingredienser i en skål, hvorefter jeg tilføjede mælk og becel. Herefter blandede jeg hindbærene i.
De blev puttet i muffins formene, og fik 25 min ved 200 grader i min ovn. Gætter på de skal have 10-15 min ved 200 grader i en almindelig ovn.
De var super nemme at lave, og må indrømme jeg synes det var super fedt der ikke skulle bruges æg i opskriften, da jeg nogen gange har haft lyst til at bage, men ikke har haft nogle æg. De blev super lækre, og hindbærene giver dem en god syrlighed.
Jeg puttede kakaopulver i halvdelen, og det var også meget lækkert, selvom jeg nok foretrak dem uden. Udover det pyntede jeg to af dem med kokos, inden jeg puttede dem i ovnen, det synes jeg nu fungerede meget godt.
God fornøjelse med dem :)
Hun laver nogle opskrifter kun beregnet til en person, hvilket jeg synes er meget rart når det bare er til lidt hygge, og ikke til mere end to personer.
Den anden dag blev jeg inspireret af hendes blåbærmuffin opskrift, og prøvede derfor at lave nogle hindbærmuffins.
Opskrift:
100 gr. mel
1 tsk bagepulver
Knivspids salt
75 gr. hindbær
1,5 tsk vanillesukker
3 spsk becel
2 spsk mælk
20 gr sødemiddel( jeg brugte Perfect fit)
20 gr sukker
evt. 1,5 tsk kakaopulver
evt. kokos på toppen
Jeg startede med at blande alle de tørre ingredienser i en skål, hvorefter jeg tilføjede mælk og becel. Herefter blandede jeg hindbærene i.
De blev puttet i muffins formene, og fik 25 min ved 200 grader i min ovn. Gætter på de skal have 10-15 min ved 200 grader i en almindelig ovn.
De var super nemme at lave, og må indrømme jeg synes det var super fedt der ikke skulle bruges æg i opskriften, da jeg nogen gange har haft lyst til at bage, men ikke har haft nogle æg. De blev super lækre, og hindbærene giver dem en god syrlighed.
Jeg puttede kakaopulver i halvdelen, og det var også meget lækkert, selvom jeg nok foretrak dem uden. Udover det pyntede jeg to af dem med kokos, inden jeg puttede dem i ovnen, det synes jeg nu fungerede meget godt.
God fornøjelse med dem :)
fredag den 6. september 2013
Oksekødsfrikadeller
Jeg lavede tærte i går, og sammen med dem blev der lavet "frikadeller" af hakket oksekød, men med lidt kebab inspiration.
Tærten blev lavet som jeg plejer, dog brugte jeg en opskrift fra diabetesforeningen til dejen. Den smager super godt, og er meget nem at arbejde med, så det er rigtig fedt. Jeg havde dog ikke mere grahamsmel så i stedet brugte jeg fuldkorns durummel og det fungerede helt fint. Ellers blev det bare lidt blandet af de grøntsager vi havde i køleskabet, altid lækkert bare at blande lidt forskelligt når det kommer til tærter.
Opskriften på frikadellerne, blev inspireret fra en opskrift jeg har fået fra et blad som jeg havde hængende derhjemme.
350 gr hakket oksekød
1 æg
1 løg
3 hvidløg
3 spsk havregryn
1 ½ tsk spidskommen
1 tsk paprika
salt og peber
Jeg hakket løget fint, og blandede det op med kødet og havregrynene. Herefter tilføjede jeg hvidløg, æg og krydderier, og rørte det godt sammen.
Herefter lavede jeg det til frikadeller, og stillede dem i køleskabet indtil jeg skulle bruge dem.
Herefter stegte jeg dem på panden, til de var færdige :).
Jeg synes selv de blev ret gode, og synes man kunne smage krydderierne godt igennem, så blev super lækkert og meget tilfreds med resultatet.
Abonner på:
Opslag (Atom)