Denne dessert var en rigtig kaloriebombe, men rigtig skøn. Dog kunne jeg godt overveje hvis jeg skulle lave den igen at lave den i mindre portioner, da den endte med at blive lidt af en bombe.
Til dessert lavede jeg chokoladefuglereder, med en nougatmousse, skovbæris (købt), skovbær og krokant. Det er vigtigt isen er en syrlig is, da det ellers kan blive ekstra kvalmt.
Desserten bestod af flere delelementer, og de kræver en smule tid så det kan være godt lige at tænke med når man skal lave den.
Chokoladefuglereder:
Jeg har før haft lavet denne opskrift bare i en stor, jeg har fundet den på en blog som hedder Sarahs kager- og den er virkelig skøn. Dog har jeg ændret lidt, og i stedet for at lave en stor lavede jeg flere små. Vær forberedt på det giver rigtig stor mængde, og man derfor kan halvere opskriften hvis man ikke skal bruge så mange, jeg fik til ca. 9 ret store fuglereder.
Opskrift:
6 æggehvider
300 gr. sukker
3 spsk. kakao
1 tsk balsamico
Pisk æggehviderne stive, herefter tilsæt sukkeret lidt af gangen og sørg for at pisk så de bliver ved med at være stive.
Vend herefter balsamico og kakao i æggehviderne. Vær opmærksom på det ikke ligger i klumper nogle steder inde i æggehviderne. Læg det herefter i små "klatter" på bagepapir på en bageplade. Jeg har overvejet at næste gang jeg skal lave dem, at putte massen i en sprøjtepose og sprøjte dem ud i små reder.
Bag dem herefter ved ca. 180 grader i ca. 1 time, de må gerne sprække lidt i overfladen
Nougatmousse:
Til denne har jeg brugt en opskrift jeg normalt bruger til at lave hvid chokolade mousse, her skifter man bare chokoladen ud med nougat. Jeg brugte en super lækker nougat, af rigtig god kvalitet som jeg havde fået i julegave fra arbejde, så det var super lækkert at kue bruge den.
Opskrift:
100 gr. blød nougat
1 dl piskefløde
Start med at lave et vandbad, og smelt nougaten heri. Herefter pisk fløden stiv. Tag skålen med nougat op af vandbadet lidt før det hele er smeltet, for at få temperaturen en smule ned inden det vendes i flødeskummen. Sørg for at vende nougatten i, og få det blandet godt så der ikke er nogle hvide pletter tilbage. Herefter stilles det på køl, indtil det skal bruges.
Krokant:
Jeg ville gerne have noget sprødt til desserten, så derfor kastede jeg mig ud i at lave krokant. Sidst jeg prøvede at lave karamel gik det ikke så godt. Men denne gag lykkedes det uden problemer.!
Opskrift:
50 gr sukker
50 gr. mandler
lidt salt
Smelt sukkeret langsomt op på panden, ved middelvarme- jeg arbejde ud fra at det helle måtte tage lidt ekstra tid end at jeg brændte det på.
Hak mandlerne groft.
Når sukkeret er smeltet vend mandlerne i sammen med en smule salt.
Når det er blandet godt sammen, hæld det ud på bagepapir til afkøling. Da det var kølet godt af, hakkede jeg det groft så det kunne drysses over desserten.
Andet:
Is - syrlig is
En pose frosne bær (kan også bruge friske)
Jeg havde tøet en pose frosne bær op i køleskabet, så jeg havde noget syrligt plus at jeg selv synes det smager super godt.
Jeg lagde fuglereden i bunden, herefter nougatmousse og is og toppede med krokant og bær. Supper lækker dessert, men en rigtig bombe som muligvis kunne passe bedre i en mindre portion. Men helt sikkert noget jeg godt kunne lave igen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar