Her på bloggen vil jeg skrive nogle af opskrifterne som jeg lavede.
Den første kage var en chokolade kage i lag, og med en chokolade ganaché udenpå.
Jeg havde inden på www.anneshyggested.blogspot.dk fundet en opskrift på en chokoladekage i lag, med hindbærmousse. Denne opskrift tog jeg udgangspunkt i,i forhold til bunde og hindbærmoussen. Og derefter ændre i resten så det passede til det jeg ønskede. Det endte med at blive en chokoladekage, med et lag af hindbærmousse og et hvid chokolademousse.
Ingredienser bunde:
- 300 gr. sukker
- 50 gr. kakao
- 300 gr. hvedemel
- 2 æg
- 75 gr. smeltet smør
- 1 tsk natron
- Saft fra 1 appelsin
- 3 dl kærnemælk
- 2,5 dl piskefløde
- 1 pose frosne hindbær
- lidt citronsaft
- 75 gr. flormelis
- 2,5 blade husblas
- 150 gr. hvid chokolade
- 1½ dl piskefløde
Ingredienser mørk chokolade ganaché:
- 2,5 dl piskefløde
- 250 gr. mørk chokolade (min. 70 %)
Jeg bagte chokoladebundene dagen før, for at være sikker på de var kølet af til den rigtige temperatur.
Æg og sukker piskes samme til det er luftigt og derefter tilsættes den smeltede smør. Når det er blandet sammen, skal saften fra appelsinen hældes i. Jeg siede mel, bagepulver, kakao og natron i en skål, og hældte det herefter lidt af gangen over i ægge-sukkermassen. Herefter tilføjede jeg kærnemælken, og rørte indtil det hele var en ensformig masse.
Bundene bages i en smurt springform, ved 160 grader i ca. 45 min.
Dagen efter delte jeg bundene i tre, så de var klar til der kom fyld imellem.
Fløden piskes til flødeskum, og hindbærmassen vendes i. Den udblødte husblas vrides for vand, men tilføres lidt kogende vand, for at få det til at opløse i den samlede masse, som piskes godt for at undgå klumper. Derefter sættes den på køl minimum et par timer, men gerne mere.
Min endte med ikke at være stiv nok, da jeg endelig puttede de i kagen, så kagen skred. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på om den har stået længe nok på køl, plus jeg muligvis godt kunne have brugt et ekstra blad husblas.
Den hvide chokolade smeltes i vandbad, samtidigt piskes fløden til skum. Herefter vendes den hvide chokolade i flødeskummen, til en ensartede masse. Herefter hældes den på den nederste bund, og stilles i køleskabet i minimum 1 time, gerne lidt længere, så den når at sætte sig, inde der kommer et nyt lag på.
Chokoaldeganachén laves ved hakke chokoladen, og varme fløden. Når fløden begynder at småkoge, tilføjes den hakkede chokolade, og røres i indtil det giver en ensartede masse. Herefter stilles den på køl indtil den skal bruges.
Når den hvidechokolade har sat sig, kan næste bund lægges på, og herefter hindbærmoussen, og derefter den sidste bund. Her ville jeg ok en anden gang sætte kage tilbage i køleskabet så den kan sætte sig ordentligt, men det var der ikke tid til den dag.
Til sidst hældte jeg chokolade ganachén(denne skulle have været afkølet mere, end den nåede) over kagen, og pyntede den med hindbær, blårbær og store stykker hakket hvid chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar