Jeg er ret glad for at lave tærte, og prøver at forny mine tærter engang imellem.
Så den anden dag, lavede jeg spinat og kartoffel tærte og lavede kyllingefilletter ved siden af.
Opskrift:
Tærtens indhold
225 gr kartoffel
100 gr spinat
1 løg
3 æg
2 spsk creme fraiche
Salt og peber
2 hvidløg
Feta efter smag
Tærten
125 gr smør
125 gr grahamsmel
Kyllingen:
2 kyllingebryster
Paprika
2 Hvidløg
Ingefær
1 lime
Først laves bunden, og blandes godt. Dejen ligges i køleskabet og skal ligge i køleskabet i 30 min.
Efter de 30 min tages den ud, og presses ud i formen. Man kan prikke den med en gaffel, men jeg glemmer der tit og har ikke kunne mærke forskel på den.
Kartoflerne skæres i små stykker, og koges i ca. 5 min med lidt salt. Løgene skæres i tynde skiver, og blandes med spinat og hvidløg i en lille gryde. Kartofler og spinat blandes i gryden. Herefter hældes det op i tærtebunden.
Æg og creme fraiche piskes til en ensarter masse, og feta, salt og peber puttes i. Tilsidste hældes det over tærten, og tærten sættes i ovnen i ca 45 min ved 200 grader.
Ingefær rives, hvidløg rives, lime saft, paprika og olie blandes i en skål. Herefter hældes det på en pande og varmer den op. Herefter lægges kyllingefileterne på og steges i blandingen, sørg for at vende kyllingen flere gange så smagen sætter sig godt i kyllingen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar